sreda, 17.november.2010 - 01:03

Je nova agencija za upravljanje kapitalskih naložb nova agencija za politično kadrovanje?

Dogajanje v TEŠ je popolnoma kaotično in politikantsko

To, kar je storila Vlada Republike Slovenije v zvezi s termoelektrarno Šoštanj, kaže na politikantstvo brez primere. Zaupanje v Pahorjevo vladanje je lahko zato upravičeno omajano.

Še pred kratkim so se politiki vladajoče koalicije hvalili, kako je kadrovanje nepolitično in kako Vlada Republike Slovenije nima vpliva na kadrovanje v podjetjih, ampak da lahko nastavi samo nadzorni svet.

Ko nadzorni svet zamenja direktorja TEŠ-a, pa vlada popusti pod pritiski jeznoritih delavcev.

Da bi bila celotna burleska še bolj tragična, pa se vlada začne izgovarjati na komaj ustanovljeno agencijo, ki naj po določenih informacijah naj ne bi sploh še imela zaposlenih, ampak zgolj direktorja in tajnico, ki naloži nadzornemu svetu vrnitev v prvotno stanje, torej tudi vrnitev starega direktorja TEŠ-a.

Agencija, ki praktično sploh še ni postala operativna, se je že takoj na začetku dokazala kot agencija za politično kadrovanje.

Sami res ne vemo, kako je Pahorju ob takšnem ravnanju sploh še moč zaupati. Popuščanje agresiji delavcev TEŠ-a je popolnoma šokantno.

Očitno je odločnost opaziti zgolj pri kontriranju Karlu Erjavcu.

To, kar se dogaja, je naravnost žalostno in kaže na porazno stanje vladanja v tej državi, izgovarjanje na raznorazne organe, ki se očitno ustanavljajo za politične potrebe, prikazuje se jih pa kot ne vemo kako strokovne, pa je že naravnost bedno.

To ni več ničemur podobno in kaže, kako v Sloveniji obstaja totalna vladavina političnih lobijev.

V vseh normalnih državah upravo razrešuje nadzorni svet, le tega pa imenujejo lastniki. Če nadzorni svet zamenja upravo, jo pač zamenja. Ampak v Sloveniji so zadeve smešne. Slovenija za potrebe politike ustanovi agencijo, ki vse zamenjave, s katerimi se politika ne strinja, preprosto z dekretom razveljavi in s tem v drugotni položaj postavi nadzorne svete.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb je šele komaj ustanovljena, pa se je že izkazala kot popolnoma političen organ, sicer člani sindikata TEŠ ne bi tako veselo mahali z dokumentom o vzpostavitvi v prvotno stanje, napisanim s strani te agencije, ki praktično sploh še ni sformirana v celoti.

Tu se kaže Pahorjeva politika “kompromisa”, ki očitno počasi a vztrajno ruši sedanjo koalicijsko oblast.

Žalostno je tudi to, da so energetska podjetja v Sloveniji, ki slovijo kot denarnice političnih strank, v čisti odvisnosti od političnih strank.

To, kar se dogaja, pa kaže splošno značilnost stanja v Sloveniji. In sicer, da so raznorazni državni organi v tej državi samo pesek v oči za državljane, s katerim oblast (katerakoli) želi pokazati, kako deluje strokovno in ne politično, čeprav je več kot očitno, da je v ozadju samo in samo le politika, stroke je pa le toliko, da se napiše kak formalni dokument, ki se ga lahko pospravi v arhiv za dokazovanje, “da je vse potekalo strokovno”.



Značke prispevka:

Odgovorite