sreda, 17.november.2010 - 02:03

V Novem mestu kombi do smrti zbil brezdomca, brezdomka lažje poškodovana

Slovenske ceste so terjale še eno življenje.

(Slika je simbolična)

V Novem mestu se je na cesti med Žabjo vasjo in Ločno zgodila huda prometna nesreča, ki je odnesla življenje 63-letnika, poškodovala pa se je še ena ženska.

Po določenih informacijah naj bi šlo za sicer precej znanega novomeškega brezdomca, ki naj bi se zadrževal in popival predvsem na novomeškem Glavnem trgu (zadrževal naj bi se predvsem pri izpostavi Nove ljubljanske banke na Glavnem trgu), dostikrat pa ga je bilo moč opaziti, kako opotekajoče hodi predvsem iz centra mesta skozi Ragovsko ulico proti Ločni in naprej na del vzhodne obvoznice, kjer naj bi živel pri neki ekslocirani romski družini (ekslocirana zato, ker tam ni tipično romsko naselje, kot je to recimo Žabjak (Brezje), Ruperč Vrh ali Poganci – tipična romska naselja v Novem mestu, ampak živi na tistem delu (Drgančevje, ki je predvideno za novo univerzitetno središče v Novem mestu, kjer naj bi bila bojda tudi nova športna dvorana) zgolj nekaj Romov, tako da o romskem naselju ni moč govoriti).

Izpostava Nove ljubljanske banke na novomeškem Glavnem trgu je vsak dan žalostni kazalec kapitalističnega socialnega razslojevanja. Zastekljena filiala kaže finančno moč, pred njo pa na stopnicah pogosto sedijo brezdomci, ki kažejo nasprotje, finančno šibkost.

Očividci so povedali, da je imel brezdomec v času nesreče v rokah steklenico alkoholne pijače.

Peško, ki je hodila poleg, naj bi kombinirano vozilo prav tako poškodovalo, a le lažje. Najprej se je poškodovana peška skrila, a so jo vendarle našli in jo odpeljali v novomeško bolnišnico.

Na omenjeni cesti, ki se ji reče tudi novomeška vzhodna obvoznica, je bil zaradi nesreče promet nekaj časa oviran.

Voznik kombiniranega vozila, ki je zbil nesrečnega pešca, naj bi bil ves iz sebe, ker je do smrti povozil človeka.

Več o nesreči bo policija medijem sporočila naknadno.

Radio Krka: Umrl pod kolesi tovornjaka



Značke prispevka:

Odgovorite