torek, 23.februar.2010 - 20:52

Afera bulmastifi je potrebna zabavne presoje

Slovenija je zadnje čase čisto obsedena z afero bulmastifi in to že do takšne mere, da je postala afera zaradi postanosti že čisto neprebavljiva. Nekateri mediji so postali že totalno obsedeni z afero.

Zato menimo, da je potrebno stvari začeti gledati z zadržkom in dozo zabave.

No, nekateri lahko še bentijo, če se jim hoče, a na afero bo res potrebno začeti gledati počasi že z zabavne plati, saj je vse skupaj postalo že neresno.

V namen predstavitve, kaj si počasi že mislimo o aferi, podajamo pesem od Kingstonov, Katarina niza bisere.

Kingston – Katarina niza bisere

LDS-u in trenutno koaliciji sicer želimo veliko sreče. Te čase bo potrebno prestati, potem bo boljše. Na obnašanje opozicije je potrebno gledati z veliko mero zadržanosti. Če so biseri na ogrlici Katarine njeni uspehi na političnem področju, potem ji želimo, da naniza še več biserov.

Za konec pa še to. Slovenija bo morala začeti obravnavati eno drugo afero. To pa je afera Patria. Primer Baričević proti aferi Patria ni nič, ampak nekateri so pri določenih zadevah začeli totalno pretiravati.

Tudi NPU se želi problematizirati. Ampak potrebno je povedati še nekaj. Slovenska desnica je en sam dan pred koncem svojega vladanja podpisala pogodbo o novi stavbi MNZ na Litostrojski. En sam dan pred koncem vladanja. Takšni projekti se nikakor ne delajo na samem koncu mandata. Zato je problematiziranje NPU-ja še toliko bolj zavrženo, sploh pa če vemo, da je Dimičeva cesta v Ljubljani izvrstna lokacija. Medije pa očitno to ne zanima, ker so preveč obsedeni z afero Baričević. Sami smo eni prvih, ki smo temeljito poročali o aferi, tudi o vseh kočljivih zadevah, ko so bili drugi mediji pretežno tiho. Sedaj so pa nekateri mediji postali že čisto histerični glede te afere in je vse postalo že bolno. Ta afera prekriva veliko hujše stvari. Se pa napaja skozi že znan primitivizem Slovencev. Slovenci so izjemno primitiven narod, ki je daleč podpovprečen za Evropsko unijo, vsaj za njen zahod in sever, kateremu Slovenija želi težiti. In v tako primitivni družbi takšna zadeva lahko beleži takšno pozornost in takšen gnev, kot se sedaj dogaja do stranke LDS, gnev in nestrpnost zavita v celofan skrbi za pravilnost in v celofan iskanja povezav. Ne smemo pozabiti, da je desnica želela povezati primer celo s sprejemanjem družinskega zakonika.

Ampak očitno v slovenskih medijih primanjkuje pravih intelektualcev, da bi razumeli posamezne stvari. Tudi anonimka proti Senici je ena v nizu celotnega dogajanja, sploh zato, ker je prišla na dan sedaj.  

No, že Katarina Kresal je rekla, da bo njena interpelacija priložnost, da se razkrijejo tudi zadeve v zvezi s stavbo na Litostrojski za MNZ. Namreč. Pri stavbi NPU nekateri problematizirajo zgolj prisotnost RAM Investa – Pogačarja. To je praktično edina stvar, ki nekatere moti. Pri stavbi na Litostrojski pa je dosti bolj problematično dejstvo, da se je projekt sprejel zadnji dan obratovanja prejšnje vlade, mislimo da po volitvah, ko je torej postalo jasno, da je zmagala levica. Sami se sprašujemo, ali je to normalno, da se takšen projekt podpiše dan pred koncem mandata, kar je storila slovenska desnica?

Nekateri iščejo neke silne mafijske povezave v nekaterih strankah, a dejstvo je, da je največja mafijska združba v tej državi povezana s slovensko desnico, kar smo sami povedali že prej, ampak desničarji, kakor neintelektualni so, so samo pobrali naše ideje, ki smo jih zapisali v prejšnjih, nedavnih člankih, in jih potvorili po svoje. LDS še zdaleč ni takšen, kot je morda do določene mere bil po 12-letni vladavini pred letom 2004. Stranke desnice so pa postale ravno to. Neko nezdravo politično gibanje, ki dela razdor v družbi, sploh s svojim neverjetnim primitivizmom in pokvarjenostjo.

Če nekdo misli, da bo desnica dobra alternativa sedanji levi koaliciji, je po našem mnenju totalno neumen, ali pa zagrizeni desničar.

Za Pahorjevo oblast bo verjetno ravno pomlad bistvena. In zato bo morala vztrajati ravno pomladi. Tega se je potrebno zavedati. Upamo, da levica ne bo popustila pritiskom, ki se vršijo nanjo.



Značke prispevka: ,

Odgovorite