petek, 19.november.2010 - 18:07

Tudi uprava mokronoškega Toma naj bi se nagibala k stečaju podjetja. Stečaj podjetja naj se izvede čim bolj diskretno.

Tudi podjetju TOM se obeta stečaj, k stečaju naj bi se po besedah sindikalne predstavnice nagibala tudi uprava podjetja, ki že dalj časa delavcem ni sposobna izplačati plač

Podjetje TOM je podjetje, ki bo najbrž doživelo enako usodo kot podjetje TOM. In sicer bo najbrž prišlo do stečaja podjetja. Podjetje že dalj časa dolguje plačilo plač delavcev, zaradi česar tudi ti zahtevajo stečaj podjetja. Sindikalna predstavnica podjetja je rekla, da po neuradnih informacijah tudi uprava podjetja razmišlja o stečaju.

Sami glede stečaja podjetja v Mokronogu nimamo nobenih socialnih zadržkov, kot smo jih imeli v Preventu, kjer smo se iz določenih razlogov zavzeli za pomoč zaposlenim v mirnskem obratu Preventa Avtomobilski deli, zato smo mnenja, da bi bilo najboljše, da se stečaj podjetja TOM izvede hitro in diskretno brez večjega medijskega in humanitarnega pompa.

Nekateri namreč želijo primer podjetja TOM povzdigniti na višjo raven s tem, ko govorijo, da je TOM drugi Vegrad.  Tom ima sicer le 150 zaposlenih v Mokronogu in Slovenj Gradcu.

Še enkrat. Stečaj podjetja TOM bi se moral izvesti čim bolj diskretno. Glede na to, da gre ravno za Mokronog, smo mnenja, da ni potrebe ustvarjati neke posebne zgodbe.

Tom je še eno v nizu “tekstilnih” podjetij, ki je končalo v stečaju.

Zanimive so recimo besede direktorja metliškega tekstilnega podjetja Komet, ki je šlo v likvidacijo. Predsednik je rekel, da likvidacija podjetja ni nič čudnega, da je Komet še eno redkih podjetij iz tekstilne panoge, ki še ni propadlo, in da ni vse v slabih vodstvih podjetij, ampak da je svoje naredila tudi globalizacija. To je res. Enostavno je recimo biti direktor kakšnega farmacevtskega ali energetskega podjetja, kjer je perspektiva podjetja že po naravi razmer pozitivna in vsa ta podjetja, kjerkoli že so, poslujejo pozitivno. Veliko težje pa je voditi podjetja, ki zaradi globalizacije propadajo tudi, če imajo vodstva, ki niso nič slabša, kot vodstva v podjetjih, ki se nahajajo v boljših panogah.

Radiokrka: V mokronoškem Tomu še vedno brez plač

Vaš kanal: Tom – Plač še ni



Značke prispevka: ,

Odgovorite