sreda, 24.november.2010 - 05:17

Branko Masleša izglasovan za novega predsednika vrhovnega sodišča. Čestitamo.

SDS je tako kot je že v njeni navadi, gre namreč za izrazito pokvarjeno- in pritlehno delujočo stranko, ki je velika sramota za slovensko demokracijo, ki to (demokracija) s takšno stranko na žalost ne more biti, kvečjemu nek desnokomunistični totalitarizem, proti Branku Masleši uporabila doktrino – najprej diskreditacija, nato likvidacija. Tako je želela ustvariti neko famo o Masleši kot malodane morilcu, ki naj bi dopuščal  poboje ilegalnih prebežnikov, ki so bežali na zahod skozi jugoslovansko mejo in se nad temi celo navduševal, kot človeka, ki naj bi govoril, da bo JLA Slovenijo zravnala z zemljo (v času napetosti pred osamosvojitveno vojno). Ko bi se njegovo ime popolnoma umazalo, pa bi zahtevali, da se umakne njegova kandidatura za mesto predsednika vrhovnega sodišča.

Revija Mladina je objavila pismo dosedanjega predsednika Franca Testena, ki je marsikaj pojasnilo. Med drugim to, da je stranka SDS želela na mestu predsednika vrhovnega sodišča človeka iz desnice, to je Marka Šorlija, nikakor pa ne nekoga iz levice in da je bil to glaven razlog za takšen silovit diskreditacijski napad na Branka Maslešo.

V ta namen je podajala informacije celo izven Republike Slovenije, na zahod. O tem priča tudi sramoten članek v nemškem časopisu Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), katerega odgovornega urednika je lahko sram, da je dovolil objavo tako pokvarjenega članka o nekem človeku v Sloveniji na podlagi zgolj enostranskih informacij. Naj povemo, da se Slovenci sploh ne potrebujejo preveč obremenjevati s pisarijami FAZ-a (takšnih svinjarij kot kaj drugega kot pisarije ni moč označiti, saj gre za sramoten politično motiviran medijski napad na človeka s strani desničarskega FAZ-a). FAZ je namreč vodilni konservativni časopis v Nemčiji, torej neko nemško desničarsko trobilo. Kot vemo, je SDS del evropske ljudske stranke, zato ne preseneča način, kako je napisan prispevek v FAZ-u o Masleši. Skratka. Gre za neomembe vredno pisarijo nekega politično obremenjenega konservativnega časopisa, katerega vir za informacije o Masleši so očitno bili slovenski desničarji.

Sami smo zadovoljni, ker je Masleša potrjen za predsednika vrhovnega sodišča. Ni zmagal le on, ampak je to zmaga tudi nad SDS-ovo politiko “najprej diskreditacija, nato likvidacija”. Vsaj v enem primeru je prišlo do te zmage. Sami poznamo še nekaj teh primerov tako odvratnega obnašanja nekaterih, kjer je prišlo do čisto istega delovanja. Gre za neko politično podlost, ki je res sramotna. Doktrina “najprej diskreditacija, nato likvidacija” je očitno eno glavnih političnih orodij stranke SDS in njenih podpornic.

Zaradi imenovanja novega predsednika vrhovnega sodišča je SDS že vložila interpelacijo zoper pravosodnega ministra Aleša Zalarja. Ta interpelacija je neumnost, ampak je že normalna za SDS, že Katarina Kresal je bila že večkrat interpelirana. Beseda interpelacija je že čisto izgubila pomen, vsaj če je predlagatelj interpelacije stranka SDS.

RTV Slovenija: Masleša novi predsednik vrhovnega sodišča



Značke prispevka: ,

Odgovorite