četrtek, 25.november.2010 - 13:05

Pogrešana ženska padla v hudourniško cev in umrla na kraju nesreče

Pogrešana je padla v hudourniško cev (gre za naravno luknjo v tleh, da koga ne bi zavedla ilustrativna slika)

 

Na Primorskem se je zgodila precej zanimiva nesreča. Ženska je padla s skale. Padla je naravnost v hudourniško cev, kjer so jo zagozdeno našli. Ugotovljeno je bilo, da je ženska umrla na kraju nesreče.

24ur.com: Padla v cev hudournika

* * *

Dodatek (27.11.2010 ob 03:25):

Nesrečna slikarka je padla iz osapske stene

Čeprav je že sama smrt ženske iz Ospa, ki je padla iz osapske stene in se zagozdila v podzemno cev za odvod hudourniških voda, zelo zanimiva, pa so zanimive še dodatne podrobnosti, na katere so opozorile Slovenske novice.

Tam piše, da je umrla slikarka Majda Amigoni Schlungbaum. Če je že njena smrt precej bizarna, pa so zanimive tudi okoliščine njene smrti. Namreč. Slikarka je umrla med slikanjem.

In sicer. Gospa Majda je svojemu sinu povedala, da je polna skrbi in da se mora sprostiti, zato da gre slikat. In je tudi šla slikat v okolico svojega doma, na osapsko steno. Zelo rada je upodabljala pokrajino. Ker se ni vrnila, niti ne sporočila po telefonu domov, kje je, je njenega moža in sina začelo skrbeti. 

Zaradi njene odsotnosti je bila sprožena iskalna akcija. Reševalci so najprej našli slikarsko stojalo na osapski steni, nato so zagledali spodaj zlomljeno vejo, nakar so zagledali nekaj rdečega, najprej so pomislili, da je kri, a vendarle ni bila, ampak je bila le rdeča slikarska barva. Nato so zagledali še čevelj pokojne. To je že kazalo, da ne gre slutiti na nič dobrega. In res. Na koncu so odkrili njeno zagozdeno truplo v cevi za odvodnjavanje hudourniških voda.

Da bi bila stvar še bolj tragična, bi Majda kmalu po smrti praznovala 59. rojstni dan. Iz mladinske knjige je ta dan prejela priložnostno pismo, kjer so ji čestitali za rojstni dan.  

Zanimivo je, da je mesto padca le nekaj metrov oddaljeno od njene hiše.



Značke prispevka:

Odgovorite