četrtek, 25.november.2010 - 18:56

Jožeta Colariča so polna usta hvale, do njegovega Otočca je pa cesta katastrofalna

Jože Colarič, ki se sicer pogosto hvali z uspešnostjo svojega podjetja, bo v tem članku deležen naše graje, že drugič, saj smo svoj čas grajali tudi pleskanje avtobusne postaje v Novem mestu. Mislimo, da upravičeno.

Direktor Tovarne Zdravil Krka, Jože Colarič, se nenehno pojavlja na raznoraznih veselicah in prireditvah, kjer hvali uspehe svojega podjetja in podoben PR.

Če mu to ustreza, ok. Dejansko podjetje Krka res zelo dobro posluje, kar je med drugim tudi posledica tega, da je v dobri (farmacevtski) panogi.

Vendar če se že tako zelo hvali z ne vemo kakšno silno uspešnostjo in družbeno koristnostjo Krke, pa bi lahko malo pomislil tudi na dejstvo, da je cesta od Novega mesta do Otočca mimo Lešnice in kraja Otočec grozljiva, prav tako cesta od Gradu Otočec do golf igrišča.

Naravnost čudno je, da nekdo, ki se tako hvali s svojim razvojem, z razvojem svojega podjetja, ni sposoben videti, da je infrastruktura do pomembnih (tudi turistično) objektov, katere poseduje ali pa z njimi upravlja Krka in njena hčerinska podjetja, totalno uničena. Luknja do luknje, cesta, ki ni bila popravljana že zelo dolgo.

Jože Colarič bi moral del svojega vpliva nameniti tudi za reševanje tega problema. V končni fazi lahko potem, ko se to uresniči, spet organizira kakšno veselico in se še tam malo pohvali, kako oh in sploh je Tovarna zdravil Krka in podoben lari fari o superiornosti tega novomeškega podjetja, katerega hvalospeve morajo kot pokvarjeno ploščo Novomeščani poslušati znova in znova, čeprav imajo od tega neposredne koristi samo krkaši in nihče drug, celo delničarji Krke ne, ker so cene delnic Krke trenutno tako (relativno) nizko zaradi gospodarske krize.

Naj se Colarič malo zapelje po stari cesti čez Lešnico in kraj Otočec in do golf igrišča od Grada Otočec naprej in mu bo vse postalo kristalno jasno. Sicer naj cesta ostane enaka, kar zadeva traso, ampak zakrpati pa bi jo bilo res že nujno potrebno.

Sicer je to naloga občine (MONM), vendar glede na dejstvo, da ima tam večino objektov v lasti ali v upravljanju (državnega premoženja) Krka, bi lahko tudi to podjetje kaj konkretnega ukrenilo. Pa ne tako kot pred časom, ko so “farbali” in čistili novomeško avtobusno postajo, ostalo je pa samo na tem, ta objekt pa še vedno klavrno propada.

Pa brez zamere, ampak na lovorikah uspeha se ne da nonstop živeti. Glede na porazno stanje nekaterih objektov in cest v Novem mestu, pri katerih bi lahko podjetje Krka prispevalo več, pa kaže, da so očitno listi na teh lovorikah že pošteno suhi in primerni zgolj še za sicer zelo razdišavljeno začimbo za golaž.

Takšna pretirana samohvala, obenem pa tako zanikrno stanje ceste do Otočca, ki je praktično kompleks v upravljanju podjetja Krka ali pa še vedno zanikrno stanje avtobusne postaje Novo mesto, čeprav so jo čistili vodilni v Krki pred časom, ne gre skupaj. Upamo, da se bo Colarič malo zamislil, sploh takrat, ko bo spet govoril hvalospeve o podjetju Krka.

Pa da ne bo pomote, gre za dobronameren članek.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    CESTA OD GRADU OTOČEC DO GOLF IGRIŠČA JE POPRAVLJENA

    Cestno in gradbeno podjetje Novo mesto (CGP) je popravilo cesto od Gradu Otočec do golf igrišča Otočec in naprej na izvoz do ceste, ki povezuje Novo mesto in Šentjernej. Cesta je bila preplastena. Delo je bilo opravljeno kakovostno.

    Cesta mimo Lešnice je žal še vedno v slabem stanju.

Odgovorite