petek, 26.november.2010 - 04:03

Vesela novica: Slovenija in Hrvaška sta izmenjali diplomatski noti glede arbitražnega sporazuma

VESELI DAN ZA SLOVENSKO-HRVAŠKE ODNOSE: Slovenija in Hrvaška sta izmenjali diplomatski noti o ratifikaciji arbitražnega sporazuma v njunih parlamentih. Od ponedeljka bo sporazum tako prišel v veljavo.

Kljub temu, da so si stranke opozicije (predvsem SDS in tudi SLS ter SNS, kot zadnje čase zvesti pomagačici SDS-a) na vse kriplje trudile, da se preloži ali celo zavrne izmenjava diplomatskih not med Hrvaško in Slovenijo v zvezi z arbitražnim sporazumom (njegovo ratifikacijo), gre za dejanje, ki je s pravnega stališča zelo pomembno, saj izmenjava not o ratifikaciji arbitražnega sporazuma v obeh parlamentih, formalno pomeni dogodek, po katerem stopi takšen sporazum med državami (v tem primeru med dvema državama) v veljavo.

Sami smo zadovoljni, da je prišlo do tega.

Borut Pahor, ki se je zadnje dni soočil z zelo hudim dogajanjem doma (odstop Simone Dimic, žaljivo pismo Sebastjana Jeretiča, padec priljubljenosti v javnomnenjskih anketah, sramotno blatenje kandidata za predsednika vrhovnega sodišča s strani opozicije, poziv stranke SDS po predčasnih volitvah, poskus opozicije, da Pahorja “našunta”, da veže pokojninsko reformo na svojo zaupnico, s čemer bi ga poskusili sklatiti z oblasti, in podobno) je kljub vsemu ohranil pogum in dostojanstvo in nadaljuje s svojim delom, kar je zelo pohvalno.

Zelo smo veseli, da je Slovenija končno izmenjala omenjeni noti o ratifikaciji arbitražnega sporazuma s sosednjo Hrvaško. To je zelo pozitivna novica, ki sta jo potrebovali tako Slovenija kot Hrvaška.

Sedaj je reševanje slovensko-hrvaškega mejnega spora prišlo še na višjo raven in je še eno stopničko višje pri poti h končnemu cilju, to pa je končna rešitev mejnega vprašanja.

RTV Slovenija: V ponedeljek nov “fantastičen” dan



Značke prispevka:

Odgovorite