nedelja, 28.november.2010 - 10:05

UDBA: Ker je bil zaprt v Starem piskru, se noče opravičiti Mihi Brejcu

Med SDS-ovci vre zaradi UDBE

 

Nekdanji član stranke SDS Ludvik Čanžek in podpredsednik SDS ter nekdanji poslanec Evropskega parlamenta Miha Brejc (širši javnosti znan najbolj po tem, da namesto kravate nosi metuljčka in da je njegov zet Gregor Virant iz preteklosti pa tudi iz zgodbe o trgovini z orožjem).

Če podamo nekaj zanimivih člankov, kjer se pojavlja ime Mihe Brejca. Med članki bomo podali tudi tiste, kjer se govori o sporu med Čanžkom in Brejcem.

Mladina: Samopostrežna trgovina z orožjem

Delo: Diskreditacija z udbovcem?

Dnevnik: Nesmisli in laži

Dnevnik: L. Čanžek in M. Brejc

Drugi svet: Trgovci s smrtjo…

Štab: Trgovina z orožjem na Hrvaškem in v BiH med letoma 1991 in 1995

Wikipedia: Mariborska orožarska afera

Dossier korupcija: Orožarske afere v Sloveniji: Zaradi nepravnosti slovenske države ni nihče odgovarjal

No. Trgovina z orožjem je bila očitno sestavni del slovenske politike v prvih dneh njene samostojnosti.

Če se vrnemo k Brejcu in Čanžku.

Brejc od sodišča zahteva, da Čanžku naloži preklic navedb, javno opravičilo in plačilo 15.000 evrov. Čanžek pa pravi, da ga je udba pred 61 leti zaprla v Stari pisker (zapor v Celju) in da se od takrat ne misli opravičevati nobenemu udbovcu, tako niti Mihi Brejcu. Namreč. Čanžek meni, da je bil Miha Brejc sodelavec udbe, ta pa trdi, da to ni bil, ampak da je bil nadzorovan s strani udbe. Sodišče mora sedaj ugotoviti, kaj je res.

Za konec lahko rečemo, da so v Sloveniji še dandanes določene osebe nadzirane po naročilu političnih grupacij, verjetno se tega poslužuje večina strank v Sloveniji, eni uporabljajo državne ustanove, drugi imajo svoje zasebne obveščevalne klike, ki vohunijo za ljudmi.

Nadzorovani so ljudje, ki se ukvarjajo s politiko (politiki, novinarji, pisci člankov s političnimi temami). Tudi nam je to znano in to zelo dobro. Dokler ti ljudje samo zasledujejo posameznike, je še ok. Bolj problematično bi bilo, če bi začeli izvajati določene dejavnosti, ki bi ogrozile življenja posameznikov.



Značke prispevka: ,

Odgovorite