ponedeljek, 29.november.2010 - 23:57

Kmečki terorizem v Sloveniji: Kmetje grozijo, da bodo z gnojnico onesnažili pitno vodo

Kmetje so na vodovarstveno področje že pripeljali cisterne za gnojevko, iz katerih bodo začeli zlivati gnojnico in tako onesnažil pitno vodo, če jim vlada ne prisluhne

Kmetje v Sloveniji so že sicer nagnjeni k dejanjem, ki ne sodijo v civilizirana. To gre pripisati tudi njihovi manjši izobrazbi in manjšemu intelektu ter večji agresivnosti kmečkega življa (seveda to ni 100 odstotno, da ne posplošimo preveč). Nihče si pa ni predstavljal, da bodo kmetje v državi za dosego svojih ciljev začeli izvajati tudi teroristična dejanja.

In sicer.

Civilna iniciativa kmetovalcev z vodovarstvenega območja na Dravskem polju je nezadovoljna, ker na tem območju veljajo strožja pravila za kmetovanje. S tem se ne strinjajo. Zahtevajo, da jim vlada iz sklada kmetijskih zemljišč da nadomestna zemljišča. Če vlada ne bo upoštevala njihovih pogojev, bodo ukrepali.

V ta namen so zraven črpališča pitne vode prišli s cisternami z gnojnico in zagrozili, da bodo onesnažili pitno vodo tako, da bodo začeli izpuščati gnojnico iz cistern. Da mislijo resno, so že spustili gnojnico iz štirih cistern. Če vlada ne bo upoštevala njihovih pogojev, pa bodo še iz drugih.

Delo: Kmetje zagrozili z gnojnico v pitni vodi



Značke prispevka:

Odgovorite