torek, 30.november.2010 - 00:38

Je bil vinjeni komandir policijske postaje Novo mesto tudi zagrizeni klerikalec?

Nekdanji komandir policijske postaje Novo mesto naj bi svoj čas želel bolj povezati slovenske policiste s katoliško cerkvijo

Iz Dolenjske prihajajo zelo zanimive informacije o komandirju policijske postaje Novo mesto, Janezu Obranu, kateri je pijan povzročil prometno nesrečo (ki je bila sicer manjše razsežnosti) in pobegnil, verjetno zato, da ne bi bil opravljen alkotest.

Zaradi nečastnega ravnanja so mu v slovenski policiji odvzeli funkcijo komandirja novomeške policijske postaje, naložili plačilo 950 evrov kazni in mu podelili 18 kazenskih točk (tako je izgubil vozniško dovoljenje), prejel je še opozorilo pred odpovedjo zaposlitve.

No. Na časopisu Dnevnik pa so opozorili tudi, da naj bi Janez Obran leta 2007 (ko je bila na oblasti desna politična opcija, znana po močnih vezeh z napol totalitarno delujočo slovensko katoliško cerkvijo, ki besede demokracija očitno ne pozna najbolje) izvajal pritiske na podrejene, da naj gredo na mašo. Podrejeni so bili večinoma proti takšnemu napotku, vendar se jih je dosti maše udeležilo, ker so se bali, da se ne bi zamerili nadrejenemu.

Tu gre za po našem mnenju hud pritisk, ki je v popolnem nasprotju z versko svobodo. Da nekdo svoje podrejene skozi svoj nadrejeni položaj sili v obiskovanje maš, je zelo neprimerno dejanje, saj je obiskovanje maš vendarle samostojna odločitev vsakega posameznika. Ampak kot smo že rekli. Slovenska katoliška cerkev ne pozna demokracije, zato ne preseneča tovrstna dejavnost njenih klerikalnih privržencev. Čeprav maša ni nekaj slabega (znajo biti zelo simpatične, če smo iskreni), pa vendarle ne gre nikogar siliti v to ali mu to predlagati s položaja nadrejenega. To je še posebej sporno pri državnih zaposlitvah, kjer mora vladati ločenost cerkve od države. Je pa znano, da je v času prejšnje desne (Janševe) oblasti cerkev imela veliko apetitov po infiltraciji v državne ustanove, še posebej v vojsko ali policijo, zato niti ne preseneča tovrstna dejavnost cerkve, katero je ta očitno udejanjala prek svojih klerikalnih pristašev. Nenazadnje je Janševa oblast v svojih ministrskih vrstah imela človeka, ki je bil močno povezan s cerkvijo prek Malteškega viteškega reda. To je bil pravosodni minister Lovro Šturm, zagrizen katolik, ki je sodil v kvoto ministrov Nove Slovenije (čeprav naj uradno ne bi bil njen član).

Dnevnik:  Komandir ne bo ostal brez zaposlitve



Značke prispevka: ,

Odgovorite