sreda, 1.december.2010 - 09:40

Tudi delavci hčerinskega podjetja mokronoškega TOM-a, Dom oprema, zahtevajo stečaj podjetja.

Tudi delavci podjetja Dom oprema zahtevajo stečaj, saj so šele pred kratkim dobili plače za september, oktobrskih plač in dveh regresov pa še ne.

 

Kot je znano, delavci že zloglasnega mokronoškega podjetja TOM od svoje uprave zahtevajo stečaj podjetja. Ne le da zahtevajo stečaj podjetja, ampak so že zbrali denar, potreben za vložitev zahteve za začetek postopka za stečaj podjetja na pristojno sodišče, in zahtevo tudi vložili, sedaj pa čakajo, kako se bo odločilo sodišče.

No. Tudi v hčerinskih podjetjih mokronoškega TOM-a so v težavah. Nekatera hčerinska podjetja so že propadla, nekatera so pa na robu propada.

Tako delavci hčerinskega podjetja Dom oprema zahtevajo od svoje uprave, da na pristojno sodišče predlaga stečaj podjetja.

Podjetje Dom oprema namreč nima denarja za izplačilo plač svojim delavcem, saj ima tudi samo nekaj terjatev do drugih podjetij. Da bi bila stvar še bolj zanimiva, je eden od dolžnikov podjetja Dom oprema drugo hčerinsko podjetje TOM-a. Torej. Dom oprema terja tudi terjatve od drugega podjetja iz skupine TOM.

Dom oprema terja denar od Tominga, ki mu dolguje 190.000 evrov, gradbeno podjetje Tehnik pa Dom opremi dolguje 60.000 evrov.

Podjetje TOM oprema je delavcem ravnokar plačalo preostanek plač za september, ni jim pa še plačalo plač za oktober in dveh regresov. Delavci so besni. Delavci želijo enak scenarij kot se riše v primeru podjetja TOM. V ta namen so po trenutnih informacijah pripravljeni tudi stavkati.

Finance: Dom oprema v stečaj zaradi družbe TOM



Značke prispevka: ,

Odgovorite