sobota, 4.december.2010 - 11:17

Ali znani duhovnik slovenske katoliške cerkve krši celibat?

NOVA BIZARNA SEKSUALNA AFERA PRETRESA SLOVENSKO KATOLIŠKO CERKEV

DEGUTANTNO: Ali je slovenska katoliška cerkev leglo spolnih obsedencev, ki ne delajo nič drugega kot le razmišljajo o seksu ali pa ga tudi udejanjajo z vsemi, ki jim pridejo naproti?

Katoliška cerkev je polna moraliziranj, zaradi česar bi se sama morala najbolj držati pravil. A očitno v Sloveniji temu ni tako.

Na Pozareportu so objavili novico, ki je zelo šokantna.

Namreč. Na Pozareportu so zapisali, da naj bi duhovnika Branka Cestnika bivši mož znane voditeljice Saše Einsidler, obtožil, da je bil v razmerju z voditeljico. Znana voditeljica ima sicer 5 otrok in je znana po tem, da je vneta katoličanka.

Če je temu res tako, gre za grozljivo kršitev celibata. Zanima nas, kaj na to poreče Anton Stres, ki bo v naslednjo sredo nastopil skupaj z Borutom Pahorjem v pogovoru na prokatoliški nacionalni RTV Slovenija.

Upamo, da ga bodo sicer skrajno klerikalni novinarji RTV Slovenija povprašali tudi o tem primeru.

Nas pa zanima, v kolikšni meri slovenski duhovniki sploh upoštevajo celibat, v kolikšni meri pa spolno občujejo z otroci, ženskami ali moškimi.

Glede na določene informacije, pa nas to (spolna nevzdržnost duhovnikov) zanima tudi v povezavi z najbolj radikalno skupino duhovnikov, ki so podporniki ostrih napadov na družinski zakonik. Ti ljudje so, glede na to, da vsake toliko časa govorijo o spolnosti, čisti spolni obsedenci.

Očitno se v Sloveniji prebuja nova seksualna afera, povezana s slovenskimi duhovniki.

Morda bi moral tudi Anton Stres premisliti o tem (glede na zadnje papeževe besede o kondomih, ki da so dobrodošli v določenih primerih), da blagoslovi kondome, le te pa razdeli najprej med duhovnike slovenske katoliške cerkve, ki jih očitno potrebujejo.

Preberite si šokanten članek portala Pozareport o domnevnem duhovniškem prešuštvu:

Pozareport: Razkrivamo: kdo je duhovnik Cestnik, domnevni ljubimec Saše Einsiedler

Obstaja pa še en članek. V tem članku je zapisano tudi to, da naj bi nek drug duhovnik, ki je bil psihoterapevt znane voditeljice, dajal voditeljici nasvete, kaj vse mora storiti, če se hoče znebiti svojega moža. Zadeve imajo torej tudi elemente psihološkega trilerja. Glede na to, da mož znane voditeljice na določenih slikah iz medijev deluje psihično čisto izžeto, se nam poraja vprašanje, ali je etičen način posameznih katoliških duhovnikov (ki izvajajo psihoterapijo), da človeka s svojimi psihološkimi prijemi psihično čisto uničijo. To deluje precej zlobno in kruto, če smo iskreni. Kot smo že rekli, glede na informacije gre za naravnost (srhljivi) psihološki triler.

Pozareport: Saša Einsiedler esemesala duhovniku in menda ljubimcu Cestniku: Ljubim te!

In še eden. V tem članku nekdanji soprog Saše Einsiedler demantira pisanje medijev, da je, ko je izvedel za domnevno intimno razmerje med voditeljico in slovenskim katoliškim duhovnikom, podvomil, ali je njegova najmlajša hči resnično njegova ali duhovnikova. Rekel je, da kljub odkritemu razmerju ne dvomi, da je hči njegova. No. Če bi v njem vseeno tlel kakšen dvom, pa še vedno obstaja test očetovstva, katerega bi lahko opravila tako on kot duhovnik.

Pozareport: Tilen Pusar, nekdanji mož Saše Einsiedler, ne dvomi, da je hčerka njegova

Da bi bila stvar še bolj bizarna, so katoliški mediji v Sloveniji ravno družino te znane voditeljice izpostavljali kot primer idealne tradicionalne katoliške družine. Po tem, ko so zadeve postajale vse manj lepe, pa so seveda vsi ti slovenski katoliški mediji vse skupaj pometli pod preprogo, saj se jim je ideal podrl kot hiša iz kart. Dejstvo je, da nobeno demoniziranje in nobeno idealiziranje ni najboljše. No, že sicer je potrebno pisanje ali govorjenje (odvisno, za kakšen medij gre) slovenskih katoliških medijev jemati z velikimi zadržki, saj gre za zelo prirejena pisanja ideološko močno obremenjenih novinarjev in piscev, zaradi česar je verodostojnost informacij v teh medijih izjemno vprašljiva.

Naj povemo, da so med omenjanjem znanih duhovnikov na Pozareportu pozabili še enega znanega duhovnika, katerega je tudi moč povezovati s spolnostjo. In sicer Tadeja Strehovca. Gre za človeka, ki je glede na svoje javne verbalne izpade čisto obseden s homoseksualci in homoseksualnostjo. Zakaj je Tadej Strehovec tako obseden z istospolnim seksom, da o njem tako rad govori, bi se dalo razpravljati, tudi dosti povedati, ampak pustimo to izven javnosti.

Dejstvo je, da je slovenska katoliška cerkev zadnje čase močno obsedena s seksom. To niti ne preseneča. Cerkveno podjetje T-2 je namreč največji ponudnik pornografskih vsebin za slovensko občestvo. Tudi to je ene vrste dokaz obsedenosti s seksom pri slovenskih duhovnikih. Prav tako je znano, da je skoraj vsaka druga tema, ki pride iz vrst katoliške cerkve, tako ali drugače povezana s spolnostjo.

Mislimo, da bi se morali slovenski duhovniki začeti malo brzdati, kar zadeva njihovo spolnost. Ni ravno najbolj primerno, da bodo slovenske cerkve zaradi pohotnih in s seksom obsedenih slovenskih duhovnikov, dobile sloves javnih hiš, duhovniki pa sloves nekih odvisnikov od seksa, čemur je očitno tako v današnji slovenski katoliški cerkvi.

Upamo, da bodo na RTV Slovenija v sredo, ko bo gostila poleg Boruta Pahorja tudi Antona Stresa, povprašali gospoda Stresa, zakaj se je v slovenski katoliški cerkvi zadnje čase obsedenost s seksom tako povečala. Ali je razlog v celibatu, ali pa morda v dejstvu, da sedaj tovrstne stvari hitreje pridejo v javnost? Morda pa je razlog v novi oblastni garnituri v slovenski katoliški cerkvi, ki očitno seks postavlja na zelo visoko mesto svojih prioritet, tako v pogledu teorije, očitno pa tudi v pogledu prakse, glede na odkrite primere.

No. Pri vsem pa gre še za veliko hujšo zadevo. Namreč. Katoliška cerkev moralizira o pomenu družine. V konkretnem primeru je šlo za domnevno razmerje duhovnika s poročeno žensko, ki ima s svojim sedaj že nekdanjim možem 5 otrok. Tu gre za popolno nespoštovanje lastnih cerkvenih naukov, za napad na družino, konkretno družino. To je naravnost frapantno. Ne le, da je v konkretnem primeru šlo za domnevno ljubezensko razmerje duhovnika z žensko, kar po načelu celibata ni dovoljeno, temveč je šlo za domnevno ljubezensko razmerje s poročeno žensko, kar je še dosti hujše. Sami smo naravnost osupli nad to zgodbo in smo nadvse zaskrbljeni nad (ne)spoštovanjem morale v slovenski katoliški cerkvi.



Značke prispevka:

Odgovorite