nedelja, 5.december.2010 - 01:21

V Sloveniji deklice pri trinajstih, štirinajstih letih starši prodajajo v zakon za 5.000 – 30.000 evrov

V Sloveniji 13-, 14-letna dekleta (oziroma, ko prvič dobijo menstruacijo) v katoliških družinah prodajajo za 5.000 do 15.000 €, občasno tudi za 30.000 evrov. Državne inštitucije takšno ravnanje nekaterih družin opravičujejo s tradicijo. 

Slovenija je država laži in sprenevedanj. To je že znano dejstvo. Takšnega sprenevedanja, kot je prisotno v Sloveniji, drugod očitno ni.

Na to žalostno dejstvo o tej očitno precej primitivni državi Evropske unije (primitivizem katere vzgaja predvsem slovenska katoliška cerkev, ki je zadnja leta močno radikalizirana) se kaže tudi v hudih kršitvah pravic otrok.

Znano je, da je varuhinja človekovih pravic, Zdenka Čebašek Travnik na začetku svojega mandata najbolj poudarjala otroke in njihove pravice in povedala, da se bo zanje tudi zavzemala. A očitno temu ni tako.

V Sloveniji namreč obstaja znotraj ene od populacij (ki je, kako nič nenavadnega, močno verna, gre za katoličane, pripadnike katoliške cerkve) praksa, da starši svoja 13, 14-letna dekleta prodajajo v zakon z moškimi pripadniki teh skupin.

Ta praksa te katoliške populacije sicer obstaja že dalj časa, a na plano je prišla šele pred kratkim z medijsko odkritim primerom, ko so starši svojo hčer prodali za 30.000 evrov, čeprav so primer želele slovenske oblasti pomesti pod preprogo, češ da gre za varovanje pravic konkretne populacije in češ da se je po pregledu s strani pristojnih državnih inštitucij ugotovilo, da je 13-letno dekle že dovolj zrelo za seks in poroko.

Da zadeve le niso tako nedolžne priča primer ene izmed pripadnic te populacije. Ena izmed družin je prišla k njeni družini, ko je bila še mlada, in predlagala, da bi jo v tej družini prodali za poroko, saj da je njihov sin že goden za omožitev. Ker je bila ta družina že bolj napredna in izven teh običajev te katoliške populacije, je dekle samo pogledalo očeta in mater, oba starša sta se pa tudi pogledala med seboj, saj so bili vsi v zadregi. Nakar so razložili, da sami ne sprejemajo tovrstne prakse in da sami svojih otrok ne mislijo prodajati v zakon, ampak da si bodo otroci sami izbrali svojo ljubezen, ko bo za to primeren čas. Pripadnica je povedala, da če bi starši sprejeli takšen predlog o prodaji le te, v življenju ne bi dosegla tega, kar je dosegla. Sama je zelo proti takšni praksi in je ne podpira.

A očitno slovenske inštitucije, ki se zelo rade sprenevedajo, mislijo drugače in takšno prakso te katoliške populacije odobravajo.

Tovrstna dejanja lahko štejemo v kazniva dejanja trgovanja z ljudmi. Žalostno je, da se to dogaja v moderni Evropi, a niti ne tako presenetljivo, glede na porazen vpliv slovenske katoliške cerkve in njenih zvestih oprod na slovensko populacijo in glede na pometanje primerov trgovanja z ljudmi pod preprogo s strani inštitucij tipa Urada varuha človekovih pravic, ki očitno pravice neke skupine do drugačnosti postavlja tako visoko, da zaradi teh pravic trpijo pripadniki te skupine.

Kako bi bilo, če bi slovenske inštitucije zavoljo nekih pravic tolerirale recimo obrezovanje žensk, ki je značilno za Afriko (tudi znotraj verskih skupin prebivalstva), če bi tolerirare umore zaradi onečaščenja imena družine, če bi šlo za poligamijo in podobno. Tu gre za podoben princip, ki pa ga slovenska država omogoča.

Kar je najbolj zaskrbljujoče, je to, da v tem primeru kot žrtve nastopajo mladoletni otroci. Vse zavoljo ohranjanja kulturnih posebnosti konkretne katoliške populacije.

Tovrstna tradicija pa očitno ni vezana zgolj na to populacijo v Sloveniji. Obstajajo tudi področja v Sloveniji, ki so zelo zaostala in kjer tudi med Slovenci obstaja tovrstna tradicionalna praksa iskanja zakonskih partnerjev  med družinami. Takšne so recimo nekatere kmečke dolenjske občine (recimo neka manjša dolenjska občina, ki je zadnja leta precej zaostala v razvoju – gre za populacijo ljudi, ki je, zanimivo, zelo vezana na stranko SLS (SLS je stranka, ki je precej šizofrena, saj ima v svojih vrstah poleg naprednih tudi zelo nazadnjaške ljudi, ki so daleč za časom), ki so pod močnim vplivom lokalnih župnikov. Skratka. V ozadju tovrstne prakse niso zgolj tradicionalni običaji posameznih etnij (etničnih skupin), temveč tudi običaji, ki jih vceplja v ljudi izrazito nazadnjaška slovenska katoliška cerkev, ki v svojih pogledih zna pogostokrat preseči meje zdravega razuma in ponekod celo zaiti v verski fanatizem. Zanimivo je, da so za slovensko katoliško cerkev znani predvsem primeri pedofilije, kjer so slovenski duhovniki zlorabljali predvsem mladoletna dekleta.

Skratka. Zadeve niso tako nedolžne. Trgovanje z ljudmi v Sloveniji obstaja. Državne inštitucije pa to trgovanje opravičujejo s tradicijo in verskimi običaji (v tem primeru običaji katoliške verske populacije). Človek bi ob tej zgodbi takoj pomislil na muslimane, pa v tem primeru ni tako, gre za katolike.

Ker je katoliška cerkev glavna, največja verska skupnost v državi, smo mnenja, da bi morala Republika Slovenija opozoriti dostojanstvenike slovenske katoliške cerkve, naj župniki katoliške cerkve ne spodbujajo posameznih katoliških populacij k prodaji otrok v zakonsko razmerje, da bi na takšen način povečevali število tradicionalnih družin.

Boj za pravice tradicionalne družine, katerega bije slovenska katoliška cerkev, se ne bi smel bojevati na način, da se spodbuja kupovanje zakonov, kupovanje nastajanja družin na račun kršitev pravic posameznikov, v konkretnem primeru otrok, katere starši prodajajo v zakon.

To ni primerno in mislimo, da bi se morali v slovenski katoliški cerkvi zavedati tega problema, pa se ga očitno ne, ker se jim gre samo za to, da povečajo število katoliških družin, tudi za ceno pravic posameznikov.

Oglejte si šokanten videoprispevek oddaje Preverjeno, ki dokazuje, da tudi v Sloveniji obstaja trgovanje z ljudmi, katerega pristojne inštitucije in nekateri cerkveni dostojanstveniki celo podpirajo, češ da gre za tradicijo. Vsega se tudi ne sme opravičevati s tradicijo, kot to rada počne slovenska katoliška cerkev. Tradicija ima svoje meje, v kolikor posega v pravice posameznikov. In tu se v pravice posameznikov posega in to zelo neprimerno.

Eden glavnih krivcev je tudi slovenska katoliška cerkev, saj se tovrstne stvari v konkretnem primeru v Sloveniji dogajajo znotraj katoliške populacije ljudi.

V konkretnem primeru je stvar še hujša, saj naj bi bilo 13-letno dekle prodano zato, ker naj bi imel njen oče pri družini ženina, dolg v vrednosti 30.000 evrov, katerega je izplačal s prodajo svoje hčere v zakon, hčere, ki je po besedah učiteljev, zelo pridna deklica z dobrimi ocenami. To je šokantno. In da to vse podpirajo državne in verske oblasti v Sloveniji, je pa še bolj grozljivo.

Preverjeno – Poroka 13-letne šolarke



Značke prispevka: ,

Odgovorite