sreda, 8.december.2010 - 03:44

Danes (8.12.2010) ob 23:10 si oglejte oddajo Sveto in svet. Gosta: Pahor in Stres

 

 Anton Stres

 

Borut Pahor

Danes bosta v oddaji Sveto in svet na prvem programu Televizije Slovenija skupaj spregovorila Borut Pahor in Anton Stres. Oddaja je precej pozno na sporedu, in sicer ob 23:10. Ljubljanski nadškof in slovenski premier se bosta pogovarjala o aktualnih zadevah v državi. Povod njunega skupnega srečanja so bližajoči se božični in novoletni prazniki.

Oddajo si ob 23:10 v živo lahko ogledate tudi s klikom na naslednjo povezavo:

TV Slovenija – 1. program – V živo.

Oddajo si bomo ogledali in pozorno spremljali predvsem besede Antona Stresa, ki sicer slovi po precej kontroverznih pogledih na posamezne stvari, ki imajo elemente radikalizma in nestrpnosti. Analizirali bomo, ali se je v svojih mnenjih kaj spremenil.

Življenjepis nadškofa si preberite tukaj. Kot opažamo, je bil v njegovih akademskih letih predmet njegovega preučevanja pogostokrat Karl Marx in njegov odnos do cerkve. Kot zanimivost lahko povemo, da je Anton Stres služil tudi vojaški rok. In sicer v Jugoslovanski ljudski armadi v Ohridu, v Makedoniji (služenje vojaškega roka je bila v SFRJ obveznost za moške).

Naj podamo še droben nasvet. Za dobrobit celotne države bi bilo dobro, da slovenska katoliška cerkev ublaži svojo radikalno držo, ki ne prinaša ničesar pozitivnega v družbo, ampak le povečuje razdor med ljudmi.

Več o pogovoru si preberite tukaj.



Značke prispevka:

Odgovorite