sreda, 8.december.2010 - 08:12

Ali v Mreži 11 sodelujejo nekateri člani Komisije za preprečevanje korupcije?

V reviji Reporter so podali precej zaskrbljujoče informacije, da naj bi v neke vrste lobistični skupini Mreža 11 sodelovala tudi oseba, ki je podpredsednik Komisije za preprečevanje korupcije.

Če je temu res tako, to meče zelo nenavadno luč na omenjeno komisijo. Prav tako pa tudi na predsednika države Danila Türka, ki je domnevno sodelujočega v Mreži 11 imenoval v članstvo Komisije za preprečevanje korupcije.

Mreža Enajstica naj bi bilo neko neformalno združenje novinarjev, piarovcev, gospodarstvenikov in drugih, ki hodijo na skupna predavanja in tvorijo vezi ter si tako pomagajo v medsebojni karieri. Po besedah revije Reporter naj bi si član komisije za preprečevanje korupcije tam celo našel svojo življenjsko sopotnico, s katero ima enega otroka.

Sami smo nad informacijami zgroženi. Za uspešen boj proti korupciji povezava z nobenim omrežjem ni zaželena, sploh pa ne z omrežji, katerih glavni cilj je medsebojna podpora. Upamo, da se tega na tej komisiji zavedajo. Še posebej zaskrbljujoče je, da so znotraj te mreže piarovci posameznih podjetij.

Kar je najbolj ostudno je pa to, da se medtem, ko nekateri komaj shajajo kljub talentom, se drugi nonšalantno združujejo v raznorazna omrežja in si tako utirajo enostavne poti do svojih karier prek zvez.  Očitno v tej državi ni moč zaupati niti eni strukturi, niti državnim strukturam.

Povedali bomo samo toliko. Več si lahko preberete v reviji Reporter.

Revija Reporter: Razpredanje skrivnostne mreže Enajstica



Odgovorite