ponedeljek, 13.december.2010 - 05:42

Obtožnica zoper domnevno podkupljivo odvetnico Suzano Gale je postala pravnomočna

Obtožnica zaradi podkupovanja zoper odvetnico, ki je znana tudi po trebušnem plesu, je postala pravnomočna.

Pred letom in pol so policisti v tudi medijsko odmevni policijski akciji, aretirali odvetnico Suzano Gale (ki se je svoj čas bizarno preimenovala v Suzaana z dvema a-jema) zaradi prejemanja podkupnine.

Aretacija je bila precej zanimiva, saj naj bi kuverto s podkupnino, ko so ugotovili, da je policija začela z akcijo, v ihti odvrgli kar skozi okno odvetničine pisarne.

Odvetnica naj bi kot stečajna upraviteljica izsiljevala koprskega podjetnika, naj ji da 20.000 evrov podkupnine, sicer ga bo kazensko ovadila. Podjetnik je zaradi tega zaprosil za pomoč policijo in postal tajni policijski sodelavec. Z odvetnico naj bi se zmenila, da bo on njej dal 20.000 evrov v njeno pisarno. Ko je do tega prišlo, je v odvetniško pisarno vdrla policija, denar od podkupnine pa je bil po informacijah odvržen kar skozi okno odvetničine pisarne. Kuverto so kasneje policisti našli spodaj, pod oknom pisarne.

Odvetnik odvetnice Milan Krstič je povedal, da je podjetnik postal tajni policijski odvetnik nezakonito. Obramba je ves čas iskala načine, da prepreči vložitev obtožnice zoper odvetnico, a ni ji uspelo. Tako je sodišče vendarle potrdilo obtožnico zoper Suzano Gale.

Suzana Gale je sicer najbolj znana iz časa, ko je bila odvetnica delavcem novomeškega Revoza v času ko je svoje premoženje prodajal IMV Holding (v starih časih krovno podjetje, ki je združevalo sedanji Revoz, Tovarno posebnih vozil (TPV) in Adrio – po samostojni poti vseh podjetij, je IMV Holding postal praktično fikusno podjetje, ki pa je imelo še precej premoženja in lastniške deleže v omenjenih podjetij, ki se je nato razprodalo, IMV Holding pa na koncu ukinil), katerega je v času (raz)prodaje podjetja (IMV Holding) vodil Jože Žlogar. Delavci so takrat dobili svoj delež iz naslova premalo izplačanih plač v letih od 1990 do 1992, in izbojevali pomembno zmago. To je že naftalinska zadeva. O tem smo pisali že davnega leta 2003 in ob rešitvi problema še januarja leta 2004. In sicer v naših dveh člankih tukaj in tukaj. Takrat je Suzana Gale (tedaj še Robežnik) postala precej prepoznavna odvetnica (ki je bila že sicer precej prepoznavna zaradi svojih dolgih košatih kodrastih las).

Suzana Gale je sicer tudi trebušna plesalka. Zadnje čase pa je njena strast igranje golfa, katerega je prej dojemala kot šport za starčke. Več o tem si preberite v Lady.

Suzana (Suzaana) Gale se je, kot že rečeno, prej pisala Gale Robežnik. Priimek Robežnik je pridobila s poroko z Boštjanom Robežnikom, direktorjem informatike v družbi Mobitel d.d. Po ločitvi je prenehala uporabljati ta priimek. Boštjana Robežnika so na 17. koncertu za managerje, mediji ujeli z novo spremljevalko Sabino Benedik.

Boštjan Robežnik je predstavljal družbo Mobitel tudi v Las Vegasu.

Boštjan Robežnik predstavlja družbo Mobitel lasvegaškim mogotcem

 

Dnevnik: Kazenska ovadba zoper stečajno upraviteljico zaradi suma podkupovanja

Dnevnik: Ljubljanska odvetnica Suzaana Gale osumljena še enega kaznivega dejanja

Dnevnik: Koper: Odvetnica Suzana Gale osumljena izsiljevanja in prejemanja podkupnin

Dnevnik: Kdaj bo sojenje odvetnici, še ni znano



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Odvetnica Suzana Gale (nekdaj tudi Robežnik) je bila zaradi podkupovanja obsojena na enoletno zaporno kazen, plačati pa bo morala tudi 15.000 evrov denarne kazni.

    Gre za enega bolj redkih primerov v pravosodju, kjer so obsodili svojega člana, tako da ima ta primer celo po svoje zgodovinsko vrednost.

    RTV Slovenija: Odvetnici Suzani Gale zaradi podkupovanja leto dni zapora

Odgovorite