sobota, 27.februar.2010 - 08:32

Spletni kriminal na RTV Slovenija: Osumljen sodelavec MMC RTVSLO

 
 
 
 

 

RTV Slovenija se sooča s hackerskim napadom na njeno spletno stran. Tudi sami smo to opazili, ko smo si želeli ogledati določene vsebine na RTV Slovenija in smo ugotovili, da so na voljo le vsebine do 15.2.2010. Najprej smo pomislili, da je problem v lokalnem računalniku oziroma brskalniku, ki ni osvežil strani, pa smo videli, da to ni res, da je nekaj narobe s samim spletnim mestom MMC RTV Slovenija. Sedaj je prišla potrditev, da je temu res tako. In sicer. Sodelavec RTV Slovenija je izvedel hackerski napad na MMC RTV Slovenija.

Gre za nekega programerja, ki ni bil zadovljen s pogodbo, katero je podpisal z MMC RTV Slovenija, zaradi česar se je odločil izvesti hackerski napad na spletno stran. Da bi se zaščitili pred škodljivim ravnanjem, morebitnim izbrisom vsebin na spletni strani RTV Slovenija, so se na MMC zaščitili in začasno onemogočili dostop do arhiva oddaj na omenjeni spletni strani.

O vsem je obveščena tudi kriminalistična policija, ki bo preiskovala hackerski napad nezadovoljnega zunanjega sodelavca MMC RTV Slovenija, ki se je odločil škodovati spletnemu portalu.

Dnevnik: Vdor v spletni sistem RTVS



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Na spletnem portalu Popzareport so se poglobili v problematiko hackerskega napada na spletni portal MMC RTV Slovenija in prišli do zanimivih ugotovitev.

    Pozareport: To je prava mafija na RTV: sesuli spletni portal, delali celo za TV3!?

    Povezava:
    http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14895

Odgovorite