sobota, 27.februar.2010 - 22:32

Slovensko katoliško novinarko častno razsodišče obsodilo zaradi pošastnega laganja

Vrnitev k tradiciji

Eden izmed grehov, ki jih promovira cerkev, je laž. Cerkev govori “ne laži”. A očitno je cerkev sama nagnjena k lažem, kar veliko pove o resnicoljubnosti same cerkve. To se kaže predvsem v dolgoletnem zanikanju pedofilskih škandalov s strani nekaterih cerkvenih dostojanstvenikov po svetu. Pedofilskih škandalov v katoliški cerkvi je bilo malo morje in pokazalo se je, da so eni največjih spolnih prestopnikov in seksualnih kriminalcev ravno katoliški duhovniki. Eden od dokazov laganja v sferi ljudi, ki so povezani s slovensko cerkvijo, ki čedalje bolj postaja neka sektaška skupnost (z vse bolj radikalnimi verskimi vodji), ki je začela preveč raztezati svoje lovke v državo prek primitivnih političnih strank, ki so na srečo izstopile iz slovenskega parlamenta in so pristale na margini političnega prostora, kjer jim je po pravici povedano tudi mesto, saj so zaradi zagovarjanja primitivnih vrednot sramota za slovenski politični prostor, vsaj po našem mnenju. Silnice, ki promovirajo, primitivizem, po našem mnenju niso nekaj, kar bi bilo sprejemljivo za moderno državo), je pošastno laganje katoliške novinarke, ki je v svojem članku popolnoma potvorila podatke s ciljem demonizacije določene družbene skupnosti.

Gre za novinarko revije Družina, prokatoliške revije, ki je znana po precejšnji kontroverznosti, kar pa ne preseneča, glede na to, kakšne sloje ljudstva ta revija nagovarja. Sloje, ki so v veliki meri odmaknjeni od moderne realnosti (po našem mnenju nekaj v stilu Amišev v ZDA, s to razliko, da so se Amiši v ZDA samoizolirali od preostale družbe in drugim pustijo svobodo, le da sami želijo živeti po svoje, medtem ko pa nekateri fanatični verniki v Sloveniji želijo svoje nazadnjaške poglede vsiljevati drugim).

Gre za novinarko, kateri je novinarsko častno razsodišče dokazalo laganje in jo zaradi tega obsodilo zaradi neprofesionalnega opravljanja novinarskega poklica, natančneje, obsodilo jo je zaradi laganja. Potvarjanja podatkov.

Novinarka je napačno povzela nekaj študij o življenju znotraj raznospolnih in istospolnih družin. Vendar podatke je predstavila zelo potvorjeno.

In sicer je recimo primerjala podatke o nasilju nad moškimi v istospolnih družinah (predvsem gejevskih in ne lezbičnih) in pa podatke o nasilju nad moškimi v raznospolnih družinah, torej nasilju žensk nad moškimi. To dvoje je pač primerjala in tako prišla do ugotovitve, da je nasilja v istospolnih družinah dvakrat več, čeprav je v raznospolnih družinah zanemarila dejstvo, da so ponavadi ženske žrtve nasilja njihovih mož, da je pa obratnih primerov, kjer je ženska nasilna do moža manj in ta manjši podatek je nato primerjala z nasiljem znotraj istospolnih družin.

Seveda so ti podatki bili totalno napačno predstavljeni in je bila laž očitna. Tudi v drugih pisanjih je napačno prirejala ugotovitve s ciljem potrditi neko tezo, ki v realnosti ne drži.

Vse z namenom načrtnega zaničevanja posamezne skupine prebivalstva, do katere očitno goji neko prikrito sovraštvo, ki ga pa ne priznava.

Če podamo pisunski članek te katoliške novinarke, kateri očitno zastrupljenost s škodljivimi nauki sektaške slovenske katoliške cerkve onemogoča profesionalnost pri delu, drugače si sami tega preprosto ne moremo razlagati kot s tem, da je miselno preveč kontaminirana z napačnimi in strupenimi nauki neke organizacije, ki je znana po širjenju sovraštva do posameznih slojev ljudstva (gre za katoliško cerkev, ki ima precej dolgo zgodovino krvoločnosti in sovraštva, od križarskih vojn, pedofilije, inkvizicije, tretjega rajha, katerega ideje je zapisal zapriseženi rimokatolik, itd.).

Družina: Modernejša definicija družine

Odziv častnega razsodišča pri Društvu novinarjev Slovenije

Analiza fašistoidnega članka katoliške revije Družina s strani časopisa Dnevnik.

Dnevnik: Novinarka tednika Družina kršila kodeks novinarjev: Geji in nasilje v izkrivljenem novinarskem ogledalu

Zanimivo je, da novinarka sploh ni reagirala na sodbo razsodišča s tem, da se je zamislila nad svojim fašistoidnim pisanjem, ki načrtno spodbuja homofobijo in sovraštvo do istospolno usmerjenih, ampak se je postavila v vlogo žrtve, češ da se v Sloveniji krši svoboda govora in da je ona le opozorila na probleme, s katerimi se soočajo istospolno usmerjeni, in potem spet povzela celotno svoje pisanje. S tem je pokazala svoj nivo morale, ki očitno ni preveč visok, ali se pa preprosto ne zaveda, da ima zelo izkrivljen pogled na svet.

Slovenija bi morala preučiti, ali revija Družina prek določenih novinarjev promovira fašistične ali fašističnim podobne ideje. Gre za nestrpnost, ki jo promovira tudi ena izmed izvenparlamentarnih strank. Glede na dejstvo, da ima ta izvenparlamentarna stranka člana v Evropskem parlamentu, bi bilo potrebno preveriti, ali je spodbujanje nestrpnosti s strani te stranke družbeno sprejemljivo. Znano je namreč, da so člani te stranke že umeščali istospolno usmerjene ljudi v področje zdravstva v smislu, da so jih predstavljali kot bolne in potrebne zdravljenja. To je govoril sam minister, pristojen za socialne zadeve, ki je bil iz te stranke, ko je bila stranka še v parlamentu. Ni odveč pripomniti, da tudi znotraj nekaterih parlamentarnih strank prihaja do podobnih očitkov, kjer je recimo vodja SDS primerjal zoofilijo iz afere bulmastifi z istospolno usmeritvijo in posvojitvijo otrok v istospolne skupnosti, s čemer je želel prikazati, kot da bodo sedaj istospolno usmerjeni starši spolno zlorabljali svoje otroke, kar ni podkrepljeno z nobenimi dokazi. Gre za bolno razmišljanje, ki je zrelo za kakšno posebno obravnavo. Čudi nas, kako ljudje s takšnimi vzorci razmišljanja sploh pridejo v parlament.

Prav neverjetno je, koliko primitivizma in primitivcev, neandertalcev, še živi v Sloveniji in kako se celo hvalijo s takšnim primitivizmom, češ da je to nekaj naravnega, tradicionalnega. No, saj kidanje gnoja je tudi naravno. Morda res ne bi bilo slabo, da se takšni osebki vrnejo k naravi in kidajo gnoj in sadijo krompir z golimi rokami, z nenaravnimi stvarmi, v kar sodi tudi politika, pa naj se ukvarjajo drugi. Ob takšnih ljudeh je Evropo lahko sram, kakšno državo je sprejela medse. Na srečo je Slovenijo v EU popeljala slovenska levica, ki je precej bolj na nivoju, kljub napakam, ki jih ima tudi sama kot nenazadnje vsi ljudje, razen seveda naravnih in tradicionalnih desničarjev, “ki so seveda takšni, kot veleva Bog in cerkveni dostojanstveniki”. Seveda je ta zadnji stavek (v navednicah) velika šala.

No. Ob tem lahko rečemo, da so določene desne politične sile že zagrozile z referendumom, če se sprejme družinski zakonik. Res bo zanimivo videti parado, ki jo bodo uprizorili v ta namen.

Priporočamo jim, naj iz svojih hlevov pripeljejo kakšnega bika, kravo in tele, potem kozla, kozo in kozlička in pa ovna, ovco in jagnje in napišejo transparent Narava in Bog podpirata tradicionalne družine. Tako se bodo približali naravi in tradiciji. Kravice, ovčice, kozice in raznorazne druge živali kot sinonimi tradicije, naj ne pozabijo pripeljati še kakšnega duhovnika, da bodo stvari delovale še bolj tradicionalno.



Značke prispevka: ,

Odgovorite