nedelja, 19.december.2010 - 03:31

Franci Kek nepremišljeno vztraja pri gradnji športne dvorane v Drgančevju

Francija Keka uvrščajo v košarkarski lobi v Novem mestu


Ob dogajanju z gradnjo nove športne dvorane v Novem mestu za potrebe Evropskega prvenstva v košarki leta 2013 smo ugotovili, kako so nekateri politiki ozkogledi in v lastne interese zakopani osebki, katerih vpliv je očitno zelo škodljiv.

Kot takšnega se je v zadnjem primeru izkazal politik in poslanec Franci Kek.

Franci Kek naj bi pripadal košarkarskemu lobiju v Novem mestu po klasifikaciji enega izmed člankov, kjer je v Novem mestu več lobijev na podlagi tega, v katerih športih se udejstvujejo novomeški politiki. Franci Kek je košarkar. Šport košarka ni slab. Daleč od tega, je pa slabo, če se sprejemajo slabe odločitve v zvezi s tem športom.

Franci Kek očitno le ni več tako velik Novomeščan, če se noče zavedati, da je lokacija športne dvorane v Drgančevju problematična.

Sicer je sama lokacija zelo lepa in mamljiva zaradi svoje zelenosti in mnogi stegujejo svoje kremplje po njej, vendar lokacija ima eno veliko pomanjkljivost. Promet.

Očitno se Franci Kek ne zaveda, kako zapufan je promet v času prometnih konic na tistem delu. Cesta povezuje dve večji podjetji, Krko in Revoz s polno ljudmi. Ko se ti ljudje enkrat zgrnejo na tisti del, se nabere kolona.

In to bi se dogajalo ob vsaki večji prireditvi v športni dvorani v Drgančevju.

To bi bilo slabo za obiskovalce in za meščane.

Še ena stvar, na katero so tudi opozorili nekateri.

Lokacijo Drgančevje se želi izpostaviti skozi dejstvo, da bo tam kampus univerzitetnega središča in bo služila za rekreacijo študentov.

Prosimo. Od kampusa ni narejeno še čisto nič. Kampusa se ne začne graditi s športno dvorano. Se je mogoče Kek vprašal, ali ne bo morda dvorana samevala cel čas, ker ne bo še študentov na tistem delu in to še dosti časa.

Dodatno bo pa ta del ob vsaki prireditvi s prometnega stališča predstavljal problem.

Poglejmo Stožice. Stožice imajo dovoz praktično iz obvoznice, iz avtoceste (na koncu Vojkove ceste). Cel promet je speljan stran od urbanih naselij. Tu bi pa bila ena dvorana, kjer bi se zgrinjali ljudje na cesto, ki je že itak precej majhna in pa ob prometnih konicah zapufana.

Če pogledamo Češčo vas oziroma del pri novem naselju Podbreznik, pa bi se lahko navijači in drugi pripeljali do tam iz avto ceste prek severne obveznice in po delu, kjer se gre za Prečno in proti Češči vasi. Tam so še dodatno drugi športni objekti – velodrom.

Kakor smo pa rekli. Bajnof je z vidika prometne povezave prav tako dobra lokacija, saj se vozi pretežno po delu mimo šopka rondojev v Novem mestu.

Torej. Lokacija, ki jo predlaga Franci Kek je slaba. Sama lokacija je lepa in mamljiva, ampak problematična.

Razočarani smo, da Franci Kek s svojo nepremišljenostjo povzroča škodo v Novem mestu.

Sicer je župan Muhič res predlagal to lokacijo, kot mu je hotel Kek popihati na dušo in se mu tako prikupiti, in verjetno ni gospod Muhič mislil nič slabega, ker je lokacija dejansko lepa in v kakšnih drugih okoliščinah bi bila dejansko dobra (Morda se celo kdaj vozi tam mimo. Glede na to, da je iz Birčne vasi, gre morda lahko kdaj mimo Stranske vasi, čez Gotno- in Žabjo vas po vzhodni obvoznici do Ločne in pač vidi tisto lokacijo. Ni problem pomisliti na to lokacijo. Problem je vztrajati pri njej ob predočenih pomanjkljivostih. To pa je, da je tam promet neprimeren, zgostitev prometa bi bila prevelika, dodatno je pa lokacija zaenkrat še nesprejemljiva, ker ne bi imela uporabnikov. Očitno si želi košarkarski lobi v Drgančevju ustvariti neko oazo, nek osamljen paradiž, in to bi vse plačali drugi, ne pomisli se pa na druge stvari.

Ni vse lepo, kar se sveti. Drgančevje je sicer lepo, ni pa primerno.

Za konec še ena igra z besedami. Slovenija ima dva Kekca. En je Kekec in drugi je Kek-ec. In oba sta v Novem mestu v opoziciji (če štejemo, da je Franci Kek neke vrste alter ego Francija Bega, saj Franci Kek ni občinski svetnik v mestni občini Novo mesto, Franci Beg pa je.). Glede na to, da Kek vztraja pri spornem predlogu, to dejstvo, da sta oba Kekca v opoziciji, morda niti ni slabo.

Sicer nimamo nič proti Keku, ampak nas pa njegovo vztrajanje pri Drgančevju moti, prav tako pa njegov način prepričevanja, ki po krivičnem problematizira druge lokacije, da bi izpostavil svojo problematično lokacijo. Takšna njegova politika je po našem mnenju škodljiva za Novo mesto.

Če se že tako oglaša glede Drgančevja, naj kaj pove tudi o tem, kako bi bil speljan promet do tam. Verjetno človek nima pojma, kakšne so tam prometne razmere (pa tu se ne sme gledati samo vzhodna obvoznica (cesta od Žabje vasi do Ločne), ampak širše področje). To bi bili takšni pufi, da je to groza.



Značke prispevka:

Odgovorite