nedelja, 19.december.2010 - 09:26

S. Tajnikar je storil samomor. Z ostrim predmetom si je prerezal žile.

Slovenski zapor na Dobu je pretresel samomor Smiljana Tajnikarja, dolgoletnega zapornika, ki je obupal nad življenjem.

Pri Tajnikarjevem samomoru je zanimivo, da si je najprej z ostrim predmetom prerezal žile in želel izkrvaveti (pri tovrstnem samomoru smrt nastopi po približno dvajsetih minutah (odvisno od hitrosti krvavenja). Človek v procesu izkrvavitve izgubi zavest, torej zaspi, nato umre – gre za precej miren način storitve samomora, ki pa za seboj pusti precej krvave posledice). Pazniki so njegovo dejanje pravočasno opazili in so mu hitro pomagali. Ureznine so mu ustrezno oskrbeli, zašili so jih.

A samomorilec ni bil navdušen nad dejstvom, da so ga rešili in si je takoj, ko je bil spet sam, odstranil šive iz ran in ponovno začel krvaveti. Tokrat je imel več sreče in je umrl.

Ljudje pogostokrat obupajo nad življenjem, v Sloveniji še posebej. Mnogi si odvzamejo življenje. Samomor s prerezanjem žil ni najpogostejši. Ljudje se najpogosteje obesijo.

Kar zadeva samomore med zaporniki, pa po številu samomorov očitno izstopa zapor na Dobu pri Mirni, kar ne preseneča, saj so tam zaprti zaporniki z najdaljšimi zapornimi kaznimi. Tam sta si življenje odvzela tudi Silvo Plut in Metod Trobec, serijska morilca.

Slovenske novice: Nadzornik odšel, kaznjenec v smrt



Značke prispevka:

Odgovorite