ponedeljek, 20.december.2010 - 09:32

Saša Einsiedler je bila ostra do pedofilije med katoliškimi duhovniki

V katoliški cerkvi se dogaja marsikaj. Bog ima vpogled tudi v cerkvene prostore, zato bi se morali tudi katoliški duhovniki zavedati, kaj počnejo, sploh pa ne bi smeli zlorabljati otrok.


Saša Einsiedler, mati celo petih otrok, ki trenutno preživlja življenjsko dramo, v katero so jo med drugim pahnili tudi nekateri slovenski duhovniki z nasveti, kako ravnati v zakonski krizi, ki jo je doživljala s svojim nekdanjim soprogom Tilnom Pusarjem, je znana tudi po tem, da so jo v bizarni Civilni iniciativi za družino in pravice otrok, ki je neke vrste vojščak katoliške cerkve, zadolžen, da na radikalen način pove vse tisto, kar bi želela povedati katoliška cerkev, a si takšnega radikalizma pač ne more privoščiti, zato uporabi bypass iniciativo kot obvod za radikalne parole, prepričali, da napiše prispevek proti istospolnim zvezam. Civilno iniciativo med drugim obvladuje tudi homofobni duhovnik Tadej Strehovec, znan po radikalnih stališčih, sicer je član komisije Pravičnost in mir pri slovenski škofovski konferenci. Saša Einsiedler je s svojim prispevkom na to temo izzvenela precej čudaško, kar je močno vplivalo na njeno podobo v sferi medijev in estrade, ki verskega radikalizma povečini ne odobrava. Saša je napisala prispevek, ki zveni umirjeno, a njegova sporočilnost je precej brutalna. Njen prispevek si preberite na naslednji povezavi:

24kul: Saša Einsiedler: “Takrat sem začela razmišljati”.

Ljudje bi sicer pomislili, da je zaradi tega Saša Einsiedler popolnoma obsedena s cerkvijo. A zanimivo. Kljub svoji zvesti vernosti (ki jo je izkazovala še posebej v času krize, ko je v prisotnosti otrok kleče jokala v lokalni cerkvi in Boga prosila, naj ji pomaga), ta voditeljica vendarle premore tudi kritične misli o katoliški cerkvi.

TV voditeljica je na svojem blogu, katerega je sedaj prenehala pisati, saj se je zaradi pisanja na njem še toliko bolj znašla pod žarometom javnosti, zapisala tudi kritične besede proti cerkvi.

Napadla je pedofilske duhovnike, ki spolno zlorabljajo otroke. Rekla je, da bi moralo biti cerkev sram zaradi pedofilije dušnih pastirjev. Izrazila je veliko ogorčenje, da so bili nekateri otroci zlorabljeni s strani duhovnikov, katerim otrok poleg staršev najbolj zaupa.

Kljub temu pa je zatrdila, da ne bo prenehala hoditi v cerkev, na maše, a da bo hodila k tistim duhovnikom, ki so dobri, ki jim zaupa, tistim, ki niso pedofili in jih je sram dejanj svojih pedofilskih kolegov.

Več si preberite na spodnji povezavi:

Lifestyle: Saša Einsiedler ostro napadla Cerkev zaradi ščitenja pedofilskih duhovnikov

Kot je razvidno iz številnih člankov slovenskih medijev, je Saša najbolj zaupala predvsem dvema duhovnikoma. Eden je Branko Cestnik (zaradi izgleda imenovan kar “lepi duhovnik”), s katerim sta bila tesna prijatelja, drugi pa Christian Gosteničnik, njen psihoterapevt v času družinske krize z nekdanjim soprogom Tilnom Pusarjem.



Značke prispevka: , ,

Odgovorite