torek, 21.december.2010 - 07:30

Konec mokronoškega TOM-a. Delavci so dobili odpovedi delovnega razmerja zaradi stečaja.

Na Dossier korupcija smo že v prvem članku o podjetju Tom rekli, da bi bilo najboljše, da se stečaj podjetja izvede hitro in se ta tema hitro da stran iz dnevnega reda slovenskega časopisja. Do tega je tudi prišlo. Delavci so zbrali denar za vložitev stečaja, pri tem so jim pomagali s svojimi vložki tudi župani zadevajočih občin. Uprava se je odločila, da stečaju ne bo nasprotovala. Sodišče je uvedlo stečajni postopek.

Delavci so na podlagi tega začeli prejemati odpovedi pogodb o delovnem razmerju zaradi stečaja njihovega podjetja in bodo po preteku 15-dnevnega odpovednega roka lahko šli na zavod za zaposlovanje, kjer bodo kmalu upravičeni do določenih denarnih prejemkov. Zaprosili pa bodo tudi za denar iz jamstvenega sklada.

Skratka. Zadeve so torej jasne in se lahko cel primer stečaja Tom-a da ad acta kot uspešno zaključen.

To je prav, nadaljevanje komplikacij bi le po nepotrebnem obremenjevalo atmosfero v državi, ki se mora ukvarjati še z veliko drugimi, pomembnejšimi stvarmi, med drugim tudi z drugimi veliko pomembnejšimi stečaji, ki jih je prav tako dobro speljati čim hitreje, da se ne izgublja preveč časa.

Dolenjski list: Tom: Delavci dobili odpovedi



Značke prispevka: ,

Odgovorite