torek, 21.december.2010 - 17:15

Minister Gjerkeš odstopil zaradi vožnje v pijanem stanju. V krvi je imel 1,2 promila alkohola.

Henrik Gjerkeš je že v preteklosti bil viden, kako popiva s fanti. A nikoli ni povzročil prometne nesreče v vinjenem stanju. Do sedaj, ko so mu zaradi prometne nesreče policisti namerili 1,2 promila alkohola v krvi. Henrik Gjerkeš je zaradi nespametnega dejanja že odstopil kot minister.

Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš je povzročil prometno nesrečo v pijanem stanju. Imel je 1,2 promila alkohola v krvi. Zaradi nesreče je že odstopil.

Sicer naj bi Gjerkeš rad popival in se zabaval s fanti, pivskimi kolegi, po lokalih. Nekateri so ga zaradi tega in določenih govoric, ki so krožile naokoli, celo primerjali z Joergom Haiderjem, o Henriku Gjerkešu so bile celo objavljene fotografije, ki so precej podobne tistim, na katerih je preminuli koroški deželni vladar Jörg Haider (ki je imel dvojno življenje, po eni strani je kazal podobo srečno poročenega moškega, po drugi strani pa je zahajal v lokale in imel intimne stike s fanti. Haider je dolgo časa zanikal intimne stike s fanti in govoril, kako živi srečno družinsko življenje, a po njegovi smrti se je vse izvedelo, tako je en moški povedal, da je imel že 8 let intimno razmerje s Haiderjem, še več, njegov intimni partner naj bi bil celo tudi njegov strankarski kolega, katerega je Haiderjeva smrt vidno prizadela. Haider je umrl v prometni nesreči, katero je povzročil v hudo vinjenem stanju – paralel s Henrikom Gjerkešem je res veliko, ali so zgolj naljučne, ali ne, pa ve samo Gjerkeš), a sam je rekel, da rad popije, da pa za fanti ne gleda, saj da je srečno poročen.

Po priimku sodeč ima Gjerkeš madžarske korenine. Enkrat se je v okviru ministrovanja sestal s predstavniki madžarske narodne skupnosti na Slovenskem. Več o tem si preberite tukaj.

Kakorkoli že. Henrik Gjerkeš odslej več ne bo minister.

Za konec še nekaj. Pri konkretnem dogodku nas izjemno moti dejstvo, poleg tega, da je prišlo do takšnega neprimernega dejanja, sploh za nekega ministra, da je šel vozit avtomobil tako zelo vinjen (1,2 promila alkohola v krvi, po določenih podatkih naj bi bila številka še višja, celo 1,35 promila), tudi to, da je bil že v preteklosti konkretni minister obravnavan v enem izmed člankov v zvezi z njegovim pitjem alkohola. Če zaradi ničesar drugega (med drugim tudi njegove kolegice Katarine Kresal, ki je že večkrat opozorila na potrebo po tem, da se ne pije, ko se vozi, to je govorila v okviru funkcije notranje ministrice), bi lahko že zaradi članka o njem ravnal drugače, oziroma bolj pazljivo. To je zelo neodgovorno početje neke osebe.

Sami smo zelo veliki zagovorniki pravila: “Če piješ, ne vozi”. Še več. Smo drastični zagovorniki tega pravila. In zatorej nas je vedenje konkretnega ministra zelo razočaralo. Ministri si tega ne bi smeli privoščiti. Če se je minister Gjerkeš že napil, bi ga lahko vsaj nekdo drug odpeljal domov.

Ali je moralo priti do prometne nesreče (in to še v službenem avtomobilu Vlade Republike Slovenije, katerega je uporabljal Gjerkeš) in posledične izgube položaja zato, da se nauči česa takšnega, tako osnovnega? Res nespametno.



Značke prispevka:

Odgovorite