četrtek, 4.marec.2010 - 20:26

Kriminalisti zaradi suma gospodarskega kriminala obiskali najbogatejšega Belokranjca

Kriminalistična policija je tokat obiskala najbogatejšega Belokranjca in vsaj petega najbogatejšega Slovenca, predsednika uprave borznoposredniške družbe Perspektiva, ki je bila tudi del kriminalistične preiskave zaradi povezav s podjetjem CGP, v povezavi s preiskovanjem sumov gospodarskega kriminala v Cestnem in gradbenem podjetju v Novem mestu. Pri preiskavah se osredotočajo na morebitno pranje denarja, zlorabe položaja in utaje davkov, pa tudi na stanje v kočevskem podjetju Prenova, kjer devet delavcev, ki jim niso izplačali plače, gladovno stavka.

Najbogatejšega Belokranjca sicer povezujejo z desno politično opcijo, predvsem z največjo opozicijsko stranko, saj naj bi imel močne prijateljske povezave ravno z nekaterimi politiki iz stranke SDS.

Osnova za sedanjo kriminalistično preiskavo je davčni pregled iz leta 2007, podjetje preiskuje slovenska policija, postopek pa usmerja oddelek vrhovnega tožilstva za preiskovanje organiziranega kriminala.

Več o gospodarskih povezavah, spletenih med gospodarstveniki in stranko SDS si preberite v članku časopisa Mladina, kjer se omenja tudi ime Darija Južne, v povezavi z že omenjeno stranko SDS.

Mladina: Poskus druge osamosvojitve

RTV Slovenija:  Kriminalisti tokrat v družbi CGP



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Tudi v časopisu Dnevnik so poročali o primeru in zapisali, da kriminalisti najbrž preiskujejo tudi druge posle belokranjskega podjetnika.

    Dnevnik: Kriminalisti preiskujejo tudi povezave Darija Južne z Liechtensteinom

    Povezava: http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042342478

  2. admin pravi:

    Tudi v reviji Finance in časopisu Delo so izčrpno pisali o preiskavi belokranjskega mogotca, močno povezanega s slovensko desnico:

    Finance: Dari Južna na muhi policistov in Dursa
    Povezava: http://www.finance.si/273221

    Delo: Lovke sežejo vse do Darija Južne
    Povezava: http://www.delo.si/clanek/100696

Odgovorite