sobota, 6.marec.2010 - 06:37

Janša opozoril na teroristično aktivnost Slovencev na avstrijskem Koroškem

 Mesto Velikovec (Völkermarkt) je bilo v preteklosti tarča napadov slovenskih teroristov, ki so želeli slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem pripojiti matici Sloveniji

 

Za Slovenijo je znano, da določeni ljudje, predvsem iz desnega političnega pola in pa pristaši stranke SNS čutijo neko pomanjkanje slovenskega ozemlja, zaradi česar imajo teritorialne pretenzije do ozemelj sosednjih držav.

Takšno obnašanje nekaterih desničarskih strank ne preseneča ob novih dejstvih, ki pa jih je, kar je precej zanimivo, odprl Janez Janša.

In sicer naj bi slovenski politiki, ki so želeli dobiti nazaj določena ozemlja, predvsem na avstrijskem Koroškem, v času SFRJ pri tajni službi naročali teroristična dejanja, ki so jih operativno izvajali Slovenci.

Želja, ki se je rojevala v slovenskih glavah (kot je sedaj temu tako v prodesnih in pa nacionalističnih političnih strankah, zaradi česar je zanimivo in precej nenavadno, da je na zadeve opozoril ravno Janez Janša, lider desnice, ki pa je politična silnica, katere razmišljanje je podobno razmišljanju slovenskih teroristov iz sedemdesetih let 20-ega stoletja, kar zadeva ozemlja v tujih državah), da bi se slovenska ozemlja pridružila nazaj Sloveniji (v sklopu tedanje SFRJ), je vodila Slovence k terorističnim dejanjem.

Bistvo terorističnih dejanj “zavednih” Slovencev je bil cilj, da se destabilizira avstrijsko Koroško, prek česar bi slovenska manjšina na avstrijskem Koroškem lahko začela vojaške aktivnosti za odcepitev od Avstrije in pripojitev matični Republiki Sloveniji.

Cilj terorističnih dejanj slovenskih teroristov iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja je bil torej takšen.

A Slovencem se njihova teroristična dejanja niso posrečila.

V Velikovcu sta Slovenec in Slovenka, Luka Vidmar in Martina (Marina) Lorger Blaj, želela aktivirati eksplozivno telo v muzeju v Velikovcu.

Pri tem sta bila precej nerodna in sta se oba pri eksploziji tudi poškodovala, slovenskemu teroristu Luki Vidmarju so morali celo amputirati nogo, poškodovana je bila pa tudi slovenska teroristka Martina Lorger Blaj. To vse se je dogajalo leta 1979.

Ob terorističnih napadih, ki so jih izvajali Slovenci s ciljem pripojiti slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem matični Republiki Sloveniji niti ne preseneča,  zakaj so Avstrijci Slovence na avstrijskem Koroškem začeli dojemati kot teroristične primitivce, na katere je potrebno biti pozoren.

Ne smemo pa pozabiti, da ravno desne in nacionalistične politične stranke v sedanji Republiki Sloveniji tako kot so razmišljali njihovi predniki v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, sedaj na enak način razmišljajo o “izgubljenih ozemljih” matične države Slovenije.

V Slovencih, predvsem pri pristaših slovenske desnice in nacionalističnih strank še vedno tli ena ideja, ki lahko pripelje do ponovnih terorističnih dejanj Slovencev.

Ne smemo pozabiti, da je v času nekdanje SFRJ bil enopartijski sistem in so tudi sedanji desničarji bili del tega sistema, ni bilo delitve na levico in desnico, sedaj je desnica ločena. Vprašanje pa je, kaj so ob ločitvi političnih silnic po nastopu večstrankarstva, postali teroristični krogi iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ali kakšna militantna sekta levice, ki pa ni povezana s sedanjo slovensko levico, vsaj upamo, da ne, ali pa so ti ljudje sedaj del politične desnice ali nacionalističnih strank v Sloveniji.

Skratka. Sami ne bi teh terorističnih dejanj v Avstriji, ki so jih izvajali Slovenci po nalogu nekaterih slovenskih politikov, takoj pripisovali levici, saj v času SFRJ ni bilo politične levice in desnice, ampak je bilo to vse ena partija. Vprašati se je potrebno, ali so silnice, ki so naročale teroristične napade v tedanji socialistični Republiki Sloveniji, sedaj na politični desnici in ne na levici.

Res ni čudno, zakaj so Slovenci na avstrijskem koroškem obveljali za problematično manjšino. Po bombnih terorističnih napadih, ki so jih po Avstriji izvajali slovenski teroristi, katerih cilj je bil destabilizirati avstrijsko Koroško, da bi jo lahko slovenska manjšina na avstrijskem Koroškem skozi vojno pridobila nazaj, zagotovo to  ni pri Avstrijcih vzbudilo nekega pretiranega spoštovanja do manjšinskih Slovencev na avstrijskem Koroškem.

Silnice, ki razmišljajo podobno kot slovenski teroristi iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja in bi lahko bile nosilke terorističnih dejanj Slovencev v sedanjem času, pa so po našem mnenju sedaj del slovenske politične desnice in nacionalističnih  strank, ne pa slovenske levice, kot to nekateri želijo prikazati.

In vprašanje je, ali tudi terorističnih dejanj v preteklosti niso izvajali ljudje, ki bi sedaj pripadali politični desnici, glede na dejstvo, da takrat, v enopartijskem sistemu, desnice in levice ni bilo.

Je pa slovenska desnica to potegnila na plano zaradi odlikovanja Tomaža Ertla s strani gospoda Türka, s čemer želi prikazati nagrado predsednika države Ertlu kot neprimerno. Vendar gospod Ertl je bil odlikovan zaradi akcije Sever, ne pa zaradi česar koli drugega. Teroristični napadi Slovencev na javna mesta na avstrijskem Koroškem zagotovo ne zaslužijo nobene pohvale, a očitno niso bili povezani s samim Tomažem Ertlom.

To konkretno spoznanje o terorističnih bombnih napadih Slovencev na avstrijskih javnih mestih, pa bi lahko dalo vedeti, da je potrebno več pozornosti posvetiti predvsem desničarskim in nacionalističnim silnicam v sedanji Republiki Sloveniji, s ciljem preprečiti kakšna nova teroristična dejanja Slovencev zaradi istih idej, idej, da ima Slovenija premalo ozemlja.

Namreč. Sedaj so desnica in nacionalistične stranke tisto jedro, ki bi lahko v nekaterih primitivnih ljudeh sprožilo teroristična dejanja, kot so jih počeli slovenski teroristi iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Tokrat bi verjetno bila na udaru Republika Hrvaška, glede na ozemeljske spore. Avstrija in Italija verjetno ne bi bili tarči slovenskih terorističnih dejanj že zato, ker sta v EU.

RTV Slovenija: Ertl: Služba ni imela nič z bombo v Velikovcu



Značke prispevka: , , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    HUD POLITIČNI SPOR: OPOZICIJSKI LIDER JANEZ JANŠA PREDSEDNIKA DRŽAVE DANILA TÜRKA OBTOŽIL SODELOVANJA V SPODLETELEM TERORISTIČNEM BOMBNEM NAPADU NA AVSTRIJO, KATEREGA STA LETA 1979 IZVRŠILA SLOVENEC IN SLOVENKA.

    Opozicijski lider Janez Janša je predsednika države Danila Türka obtožil sodelovanja pri terorističnem bombnem napadu na Avstrijo leta 1979, katerega cilj naj bi bila destabilizacija avstrijske Koroške in začetek vojne na tistem področju, v okviru katerega bi Slovenija v sklopu tedanje SFRJ ponovno pridobila avstrijsko Koroško. Bombni napad se je izjalovil.

    Danilo Türk odločno zanika vpletenost v teroristični bombni napad, Borut Pahor pa od Janše pričakuje, da se ta javno opraviči Danilu Türku. Janez Janša odgovarja, da se Danilo Türk laže.

    Dnevnik: Predsednik Türk odločno zavrnil Janševe navedbe: V t.i. bombni atentat v Velikovcu nisem bil vpleten

    Dnevnik: Arhivi SDV dvigujejo prah: Pahor pričakuje javno opravičilo, Janša trdi, da predsednik države laže

Odgovorite