petek, 24.december.2010 - 03:25

Občinska svetnica iz LDS prepričana, da so na lokalnih volitvah v občini Škocjan v VO Bučka LDS-u ukradli glasove

Krajevna skupnost Bučka naj bi bila tisti center dogajanja, ki je po mnenju nekaterih najbolj odgovoren za sklatitev nekdanjega župana Antona Zupeta s položaja. A iz tega področja prihajajo tudi drugačne novice. Najbolj aktualna je tista o domnevnih nepravilnostih v volilnem odboru Bučka, kjer naj bi zmanjkali glasovi stranki LDS.

Lokalne volitve v občini Škocjan so izjemno zanimive zaradi hudega poraza nekdanjega župana občine Škocjan, Antona Zupeta. Zanimivo je predvsem ozadje volitev, ki so prinesle velike spremembe. O tem bomo pisali v prihodnosti.

Tokrat se bomo dotaknili še ene volilne zgodbe, ki še ni potihnila.

In sicer. Občinska svetnica iz vrst LDS-a, ki si je mesto svetnice v občini Škocjan priborila s preferenčnimi glasovi, je volilni odbor Bučka obtožila nepravilnosti. Trdi, da je nekdo stranki LDS tam ukradel glasove. In sicer naj bi bila v celoti prepričana, da je tam prišlo do nepravilnosti in da je stranka LDS oškodovana. Trdi, da ima tudi priče, ki lahko dokažejo njene trditve.

Občinska svetnica občine Škocjan je volilni odbor Bučka javno obtožila nepravilnosti, saj je prepričana, da so LDS-u zmanjkali glasovi

Zaradi nepravilnosti je vložila pritožbo na občinsko volilno komisijo, pa tudi na upravno sodišče.

Bučklanarji (prebivalci Bučke) so prek predsednika krajevne skupnosti Bučka Alojza Hočevarja začeli pritiskati na Majo Trbanc, naj se jim javno opraviči, saj da je osramotila prebivalce Bučke in jih prikazala kot prevarante. Zagrozil je celo s hujšimi ukrepi.

Maja Trbanc je odvrnila, da se ne misli opravičevati, saj da ima bojda dokaze o nepravilnostih v omenjenem volilnem odboru, priče, ki lahko potrdijo, da glasovi stranki LDS manjkajo.

Zgodbe še ni konec. Občinska svetnica je po poročanju Dolenjskega lista sklicala sestanek v priljubljenem baru Bučka, na katerega je povabila vse vpletene, da se pogovorijo o nepravilnostih v volilnem odboru Bučka in da ljudem predstavi, zakaj je na občinsko volilno komisijo in na upravno sodišče podala prijavo, da so se v volilnem odboru Bučka dogajale nepravilnosti.

Na (prednovoletnem) sestanku, ki naj bi se nedavno tega odvil, naj bi sodeloval tudi poslanec Državnega zbora Republike Slovenije in strankarski kolega Maje Trbanc Anton Anderlič, ki je bil mladi občinski svetnici, ki še nima toliko izkušenj v politiki, v podporo.

Poslanec Anton Anderlič je sodeloval na sestanku, kjer so razčiščevali nepravilnosti v volilnem odboru Bučka


Mlada občinska svetnica je bila zgrožena nad tem, kako so jo obsodili in oblatili samo zato, ker je opozorila na nepravilnosti v volilnem odboru Bučka na letošnjih lokalnih volitvah. Očitno ji demokracija in poštenje veliko pomenita. Tega na žalost v Sloveniji krčevito primanjkuje.



Značke prispevka:

Odgovorite