sobota, 25.december.2010 - 04:42

Finance: Pošta Slovenije naj bi kmalu dobila novega generalnega direktorja

Ali bo Pošta Slovenije dobila novega generalnega direktorja?


Časnik Finance poroča, da naj bi se novi nadzornik Pošte Slovenije v kratkem sestal z Alešem Haucem, da se pogovorita glede njegove funkcije v podjetju.

Aleš Hauc je postal znan predvsem po tem, ko se je razkrilo, da si je izplačeval previsoko plačo in sicer je prejemal 2300 evrov bruto mesečno preveč. Zaradi nepravilnosti je bil razrešen prejšnji nadzorni svet, prav tako pa so nadzorniki dobili tudi kazni. Ne gre spregledati dejstva, da so ob odkritih nepravilnosti najprej nekdanji nadzorniki vključno z upravo zanikali le te in tako šli v odprti konflikt z gospodarskim ministrstvom, dasiravno je podjetje Pošta Slovenije v 100-odstotni državni lasti. Ampak določila “Lahovnikovega” zakona so jasna in po njih je bila plača Aleša Hauca previsoka.

Alešu Haucu so že znižali plačo, prav tako pa se je gospodarsko ministrstvo lotilo pregleda plač v drugih državnih podjetjih in kar v tretjini odkrilo nepravilnosti.

Sedaj naj bi bilo nestabilno tudi mesto Aleša Hauca na čelu Pošte Slovenije. Nekateri špekulirajo, da obstajajo dve možnosti. Ali bo Aleš Hauc sam podal odstopno izjavo, ali pa ga bo novi nadzorni svet razrešil s položaja. Ali se bo to res zgodilo, bo jasno kmalu.

Finance: Zadnji božič Aleša Hauca na Pošti



Značke prispevka: ,

Odgovorite