sreda, 29.december.2010 - 05:08

SDS po informacijah v dolgovih. Ali so informacije resnične ali gre le za manever za javnost?

Sami težko verjamemo, da je SDS v dejanskih dolgovih. Ali gre zgolj za javnomnenjski manever te največje opozicijske stranke, znane po dragih kampanjah?


SDS je stranka, kateri sami zelo težko zaupamo, zatorej ne vemo, ali res drži dejstvo, da je ta stranka resnično v dolgovih. Navzven sicer stranka kaže, da je in da bo dolgove sanirala na način, da se bodo vsi strankarski funkcionarji odrekli polovici plače, da bi sanirali dolgove.

Sami se pa sprašujemo, ali ne bo ta njihov manjko v plačah morda poplačan, torej kompenziran, iz kakšnih drugih virov (iz kakšnih, bi se dalo špekulirati glede na različne informacije iz različnih afer) in gre zatorej zgolj za manever te opozicijske stranke, namenjen javnosti. Ne vemo, ampak smo pa skeptični glede dolgov stranke.

Glede na to, da ta stranka udejanja dejavnosti, ki so očitno precej drage, se nam zdi takšna informacija, ki je prišla v javnost prek desničarskega medija RTV Slovenija precej nenavadna. Ponavadi so ljudje, ki se znajdejo v dolgovih nerazsipni z denarjem. V konkretnem primeru pa gre za precej veliko kontradiktornost, ko stranka, ki udejanja aktivnosti, ki zahtevajo verjetno precej denarja, po drugi strani toži, da je v dolgovih. In sami ne verjamemo, da je vzročno posledična zveza v tem, da je stranka v dolgovih zato, ker je bila preveč razsipna.

Čas bo pokazal, ali se bo stranka še vedno posluževala dragih dejavnosti, ki poberejo veliko denarja (recimo drage kampanje). Če se bo, bo to za nas znak, da so bili dolgovi te stranke fiktivni, čeprav formalno morda potrjeni.

Če podamo nek fiktiven primer. Nekdo lahko doma v nogavici hrani ne vemo 500.000 evrov, obenem pa ne plačuje recimo nekih stroškov in formalno izgleda, kot da je v dolgovih, čeprav je dejansko finančno preskrbljen.

Sami glede na drage aktivnosti stranke SDS ne verjamemo, da je ta dejansko v dolgovih, čeprav formalno morda je.

Naravnost patetično pa bi bilo, če bi čez čas ta stranka medijsko kar naenkrat poplačala vse dolgove in bi se potem hvalila, kako so s slogo prebrodili dolžniško krizo in kako se vidi, kako dobro znajo z denarjem in kako so zatorej super alternativa obstoječi oblasti. To bi bilo zelo prozorno.

Informacije o dolgovih stranke SDS so tudi kontradiktorne z njeno samohvalo, ko pravi, da bi bila Slovenija že iz krize, če bi jo vodila SDS.

RTV Slovenija: SDS v dolgovih – vsi njeni funkcionarji januarja ob pol plače



Značke prispevka:

Odgovorite