sreda, 29.december.2010 - 06:33

Mariborska nadškofija zmagala v sodnem sporu s podjetjem SCT

Mariborska nadškofija je prepričala sodišče, da je upravičena do zneska v vrednosti nekaj manj kot pol milijona evrov,  katerega ji je podarila družba SCT.

SCT je podjetje, ki se sooča s hudimi težavami, zato mu je v interesu pridobiti čim več denarja.

Pred časom so v SCT obtožili mariborsko nadškofijo (ki je prav tako v finančnih težavah zaradi špekulativnih eskapad Mirka Krašovca), da je ogoljufala SCT, da jim ni vrnila okoli pol milijona evrov denarja in se izgovorila, da so jim v SCT ta popust podarili.

V SCT-ju so rekli, da nič ne vedo o tem, da bi podarili pol milijona evrov nadškofiji (za izgradnjo telovadnice škofijske gimnazije v Mariboru). Zadeva se je vlekla na sodišču.

No. Sodišče je razsodilo in dalo prav mariborski nadškofiji. Ivan Zidar in SCT se bosta torej morala sprijazniti z neuspehom.

Sodišče je sicer zgodbo postavilo na glavo. Če naj bi prej bila nadškofija tista, ki je speljala Ivana Zidarja in SCT na led, pa je po sodbi sodišča vsaj formalno obveljalo, da je bil SCT tisti, ki je prej obljubljal nadškofiji denar, ko je zašel v finančne težave, pa je na svoje obljube pozabil.

Sicer je Ivan Zidar, katerega imenujejo tudi gradbeni baron, tako kot njegova kolegica, upokojena gradbena baronesa Hilda Tovšak, močno veren človek, ki je svoj čas precej javno oznanjal svojo povezanost s katoliško cerkvijo.

Delo: Okrožno sodišče zavrnilo tožbeni zahtevek družbe proti Nadškofiji Maribor



Značke prispevka: , ,

Odgovorite