četrtek, 30.december.2010 - 04:58

Finance: Od poslov SCT-ja v Rusiji ne bo nič?

Ali bo ruski veleposlanik Doku Zavgajev v Sloveniji uspel karkoli doseči za SCT, ki po informacijah zahaja v vse večjo krizo in je na robu propada? Kot zanimivost: Dokuja Zavgajeva je v Sloveniji po imenovanju za veleposlanika sprejel generalni direktor direktorata MZZ za mednarodno pravo in zaščito državljanov, ki nosi prav tako priimek Zidar, Andraž Zidar.

Na Radiu Slovenija so objavili novico, da je SCT tik pred sklenitvijo posla v vrednosti 3,8 mio evrov v Rusiji v okviru priprav na zimske olimpijske igre v Soči-ju leta 2014. To so v SCT demantirali in rekli, da ne gre za objekte v okviru zimskih olimpijskih iger.

V zvezi s poslom se je premier Pahor že pogovarjal z ruskim ambasadorjem v Sloveniji glede posla in kako bi posel rešil podjetje SCT iz finančne stiske.

A v časopisu Finance so podali še drugo plat zgodbe.

In sicer so zapisali, da naj bi bila novica o večmilijonskem poslu v Rusiji le manever SCT-ja, s katerim ta želi prepričati upnike, ki množično začenjajo vlagati predloge za stečaj, da privolijo v prisilno poravnavo.

SCT se sicer sooča s hudimi težavami. Upniki pošiljajo predloge za izvršbo na SCT-jevih tekočih računih, predlagajo predloge za stečaj podjetja, SCT-ju so začeli odklapljati vodo in plin. Da bi pridobil finančna sredstva, naj bi SCT začel prodajati stroje.

V Financah so še zatrdili, da je SCT v Soči-ju zapisan v slabi luči, saj da ni uspešno izvedel izgradnje tamkajšnjega letališča. Kot dokaz za to so podali tudi galerijo slik.

SCT naj bi namreč kot referenco za posle v Soči-ju omenil ravno gradnjo tega letališča iz leta 2006.

Ali bo kaj od posla v Rusiji, ali gre res le za manever SCT-ja zaradi upnikov, ki pritiskajo na zadolženo družbo, bo jasno kmalu.



Značke prispevka: ,

Odgovorite