četrtek, 30.december.2010 - 05:19

Ali Jože Colarič res preferira izgradnjo športne dvorane v Drgančevju?

Ali Jože Colarič podpira predvsem izgradnjo športne dvorane v Drgančevju?

V novomeškem lokalnem časopisu Park so za mnenje glede nove športne dvorane v Novem mestu, ki bi bila zgrajena za potrebe Evropskega prvenstva v košarki leta 2013 povprašali tudi Jožeta Colariča.

Jožetu Colariču so odkrito povedali, da se šušlja, da naj bi bil on (oziroma njegovi v Krki) naklonjen gradnji športne dvorane v Drgančevju.

Jože Colarič je rekel, da v kolikor bi bilo izbrano Drgančevje, bi morala biti nosilka projekta novomeška občina (sicer bi šlo v tem primeru za, če se poslužimo ekonomskega izraza, “green field” investicijo, saj bi se dvorano zgradilo “from the scrap”.).

Dodal je, da bi v tem primeru podjetje Krka projekt podprlo na način, da bi finančno podpiralo vse športne klube v Novem mestu in okolici in zanje plačevalo stroške najemnine.

Sami se sedaj sprašujemo, ali bi podjetje Krka to počelo zgolj v primeru, da se izgradi športna dvorana v Drgančevju, ali tudi v primeru, če bi bila izbrana kakšna druga lokacija, recimo velodrom v Češči vasi ali Bajnof pri Sevnem, za katerega je zainteresiran tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.



Značke prispevka:

Odgovorite