četrtek, 30.december.2010 - 12:43

Občinska svetnica Maja Trbanc, poslanec Tone Anderlič, župan Kapler in Bučklanarji so ob pijači rešili vse razprtije

Maja Trbanc je rešila spor z Bučklanarji. Še več. Na srečanju ob kozarcu rujnega je bilo vsem tako lepo, da bodo srečanje ponovili tudi januarja prihodnje leto.

V podeželski občini Škocjan se očitno zavedajo reka, katerega je v svoji Zdravljici izrekel že Prešeren, in sicer, da cviček poživlja žile, srce razjasni in oko.

Tako so se zbrali ob pijači, kakor je bilo tudi napovedano, vsi, ki so se počutili poklicane, da prisostvujejo razreševanju spora, ki je nastal po tem, ko je Maja Trbanc zagnala vik in krik, da so LDS-u zmanjkali glasovi v volilnem odboru Bučka na lokalnih volitvah, ki so se odvile 10.10.2010.

Zbrala se je precej velika množica ljudi, kar 40. Med njimi so bili seveda glasna Maja Trbanc, ki je sklicala sestanek, poslanec Državnega zbora Anton Anderlič, ki je tudi njen strankarski kolega, potem novi župan občine Škocjan, simpatični Jože Kapler, in pa predstavnik volilnega odbora Bučka.

Maja Trbanc je rekla, da se Bučklanarjem ne bo opravičila, saj bi tako prizadela vse, ki so ji dali glas in stali za njenimi besedami, je pa rekla, da bo nesoglasja pozabila v dobrobit prihodnjega dobrega sodelovanja.

Na sestanku so se dogovorili tudi o drugih stvareh, recimo o nekaterih občinskih projektih, tudi o obnovi cestne infrastrukture (o čemer smo že obširno pisali). Pomoč v teh projektih je občini Škocjan ponudil tudi Anton Anderlič oziroma Bučklanarji pričakujejo njegovo podporo v parlamentu oziroma državnih inštitucijah.

Da gostilniško srečanje res ni bilo kar tako, pa priča tudi podatek, da se bodo sestali tudi januarja.

Če smo iskreni, to sploh ni tako slabo. Vsekakor je boljše od suhoparnih sestankov, s katerimi posiljujejo ljudi v večini drugih občin.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. veronika deseniška pravi:

    Bučka procentualno predstavlja ca 14 % volilnega telesa občine, s teritorialnim pristopom namesto strankarskim pa si je bila sposobna pridobiti 25 % občinskega sveta (3 svetnike od 12-tih). Preprost recept. Zdaj bodo pa preko strank uveljavljali svoje želje, čeprav jih sicer sploh ne rabijo za pridobitev vpliva oz. teže znotraj občinskih meja.

  2. kopriva pravi:

    Simpatični župan Jože Kapler? Lep tudi?? hi hi

Odgovorite