petek, 31.december.2010 - 15:01

Zamenjava v vrhu vlade: Igor Lukšić je nadomestil premierja, ki je odstopil

V prazničnem času je prišlo do večjih vladnih menjav. In sicer. Obstoječi premier ni več premier, saj ga je nadomestil dosedanji minister Igor Lukšić.

V vladi je prišlo do obsežnejših menjav, saj je v vlado prišlo 5 novih ministrov.

Opozicija nad menjavami v vladi ni navdušena in pravi, da se nadaljuje kontinuiteta vladanja in da se dejansko ni nič spremenilo, saj bo Lukšić nadaljeval politiko dosedanjega premierja.

Igor Lukšič še vedno trdno ostaja na ministrskem položaju v slovenski vladi.

Pozorni bralci so verjetno opazili, da smo priimek Igorja Lukšića zapisali z mehkim č, to je ć. Razlog je v tem, da ne gre za slovensko vlado, ampak črnogorsko. Po dvajsetih letih vladavine je odstopil premier Milo Đukanović, na položaju pa ga je nadomestil dosedanji finančni minister Igor Lukšić.

No, naš Igor Lukšič pa še vedno trdno ostaja minister za šolstvo in šport v slovenski vladi, premier pa ostaja tudi Borut Pahor.

Naša opozicija pa seveda ne bi želela tovrstne menjave, da bi recimo Igor Lukšič zamenjal Boruta Pahorja, ampak bi si želela menjavo Boruta Pahorja z Janezom Janšo, saj vseskozi poziva slovensko vlado, naj se razpišejo predčasne volitve.Odgovorite