sobota, 1.januar.2011 - 20:42

Žalostno novo leto: Star dimnik ubil Slovenca na njegov rojstni dan

Stanovalci stanovanjskih hiš se premalo zavedajo nevarnosti nevzdrževanih dimnikov. Tega se nekateri zavejo šele takrat, ko pride do nesreče. Poskrbite za brezhibno delovanje vašega dimnika in ga očistite saj.

 

Stanovalci morajo poskrbeti za svoje dimnike. Slika je simbolična.

V Metavi pri Mariboru niso imeli srečnega novega leta. Ravno na dan, ko bi morali vsi biti v pričakovanju novega leta in si voščiti vesele praznike, je družina iz Metave zavita v žalost.

Umrl je namreč oče družine, 58-letni moški.

Umrl je zato, ker je zaradi starega dimnika prišlo do požara v njegovi stanovanjski hiši. V času požara zakoncev ni bilo doma, saj sta bila na obisku pri pokojnikovi mami. Doma je bila le njuna hči. Ko je hči zagledala, da gori, se je začela dreti: “Gori, gori”. Njuna starša sta slišala klice in takoj stekla k svoji hiši. Moški je želel rešiti gorečo hišo in stekel vanjo, a to je bilo zanj usodno. Zgorel je. Oziroma natančneje, zadušil se je zaradi dima ter obležal v goreči hiši. Pri požaru je zelo nevaren dim. Ljudje se zaradi dima zadušijo, izgubijo zavest, ni le ogenj nevaren, nevarnost je tudi v dimu. To ljudje radi pozabijo in zato se zgodijo tragedije.

Požar je gasilo 17 prostovoljnih gasilcev, ki so zatem prišli na prizorišče ognjene tragedije. Hiše jim ni uspelo rešiti, saj je pogorela.

Tako je družina tik pred novim letom izgubila moža in očeta ter domovanje.

Moški je dne 31.12.2010, na dan svoje smrti, praznoval svoj rojstni dan.

Preberite si še spodnji članek v Žurnalu. V njem so temeljito poslikali katastrofalne posledice požara, ki je štajersko družino pahnil v veliko žalost.

Zurnal24: Ostali brez doma in očeta



Značke prispevka:

Komentarji

 

Odgovorite