ponedeljek, 3.januar.2011 - 04:52

Kdo je Tomaž Lisec, programski tajnik stranke SDS, in ali je kljub svojemu videzu nevaren?

Primer Tomaža Lisca zastavlja vprašanje, ali SDS prek politika Franceta Cukjatija rekrutira svoje člane tudi prek slovenske katoliške cerkve?


SDS je stranka, ki ima zelo organizirane vzorce delovanja. Ravno zaradi tega je pri tej stranki potrebno osredotočenje na več ljudi, ne zgolj na eno osebo, nekaj podobnega kot pri italijanski mafiji.

Ravno ljudje na nižjih položajih v stranki lahko predstavljajo tiste glavne vplivanjske vozle, ki operativno udejanjajo interese stranke, tudi na zelo pokvarjen način.

Ko smo že pri pokvarjenosti, pa ni odveč omeniti enega od funkcionarjev stranke SDS. To je Tomaž Lisec.

Kdo je Tomaž Lisec? Tomaž Lisec je ime, katero smo zasledili čisto slučajno. Sprva se nam je to ime zdelo čisto nepomembno, tudi zaradi samega izgleda tega človeka. Vendar določeni dogodki, ki so se zgodili, in za katere menimo, da niso slučajnost, so nas navdali z določenim razmišljanjem.

Nakar smo se malo bolj poglobili v osebo, imenovano Tomaž Lisec.

Tomaž Lisec je najbolj znan po sodelovanju s slovenskim klerom

Pri Tomažu Liscu je zanimivo, da kljub svojemu inferiornemu videzu ni tako zelo nepomemben.

Nasledil je namreč Dragutina Mateja na mestu programskega tajnika stranke SDS.

Podprli sta ga dve politični figuri v stranki. To je poslanec France Cukjati (kolikor smo izvedeli, je zapis tega priimka originalno Zucchiati, morda bi France Cukjati, glede na to, da so zamenjave priimkov v zadnjem času v Sloveniji tako zelo popularne, v prihodnje lahko premislil o tem, da bi se podpisoval kot France Zucchiati, namreč Cukjati resnično deluje kot zelo prirejen priimek, ki ne deluje niti najmanj slovensko), ki je znan po zelo nestrpnih izjavah in po čaščenju domobranstva, in pa predsednik stranke SDS Janez Janša.

Tomaža Lisca so označili kot človeka, ki je odraščal s stranko SDS in je zato zelo lojalen SDS-ovec.

Dodatno je Tomaž Lisec predsednik regionalne koordinacije stranke SDS za Posavje. Bojda ima dobre vodstvene in organizacijske sposobnosti. Ravno ta segment, zapisan v tem paragrafu, je očitno povezan z določenimi dogodki, povezanimi s Tomažem Liscem, zaradi česar smo postali bolj pozorni na to osebo.

Tomaž Lisec je nastopil na lokalnih volitvah leta 2010 kot nosilec liste v tretji volilni enoti. Bil je pa tudi kandidat za župana sevniške občine. Doma je iz Boštanja.

Tomaž Lisec je zaposlen v Državnem zboru Republike Slovenije v poslanski skupini SDS kot svetovalec (torej tisti, ki nosi informacije s terena v stranko, lahko bi se reklo nek strankarski obveščevalni krt), je pa tudi vodja svetniške skupine stranke SDS v sevniškem občinskem svetu.

Kot smo že rekli. Ta človek po našem mnenju (na podlagi določenih informacij) ni vreden zaupanja, razen pri kakšnem Francetu Zucchiatiju, pardon, Cukjatiju.

To kažejo tudi rezultati lokalnih volitev v občini Sevnica, kjer se ni najbolje odrezala niti stranka SDS, niti Tomaž Lisec.

Kot je razvidno iz rezultatov, je stranko SDS v občini Sevnica podprlo 23,69 odstotka volivcev. Kot je znano, so volivci SDS-a eni najbolj discipliniranih, torej podprli bodo SDS-ovca, ne glede na to, kdo je, delujejo po zelo strogem ustroju, ki je bil značilen v preteklosti za komunistično partijo.

Tomaž Lisec je uspel prepričati precej malo volivcev v odnosu do zmagovalca, dobil je le 20,88 odstotka glasov, zmagovalec Srečko Ocvirk iz stranke SLS pa kar 64,21 odstotka vseh glasov. Ta odstotek sicer ni tako zanimiv.

Zelo zanimivo pa je glasovanje v tretji volilni enoti, torej volilni enoti Tomaža Lisca, kjer je kljub dejstvu, da je bil kandidat za župana (ki verjetno ni mogel upati na izvolitev, glede na premočno podporo Srečku Ocvirku), dobil le 19,03 odstotka glasov, to je 172 glasov. Resda je imel v svoji volilni enoti še dva kandidata za občinskega svetnika iz lastne stranke, a vseeno.

Kot zanimivost lahko povemo še naslednje. Tomaž Lisec je končal Fakulteto za družbene vede v Ljubljani. Znano je, da SDS zelo rad kritizira to fakulteto kot nek akademski center levičarstva, po drugi strani pa ta ista stranka kot programskega tajnika zaposli ravno človeka iz te fakultete. No, seveda, tu gre za dvojno moralo, saj je precej članov SDS-a diplomantov ravno te fakultete, tudi najvidnejši, je pa res, da je Tomaž Lisec na fakulteti diplomiral ravno takrat, ko so bile kritike stranke SDS proti tej fakulteti največje. Res zanimivo.

Zanimivo pa je še nekaj. France Cukjati je znan po verskem fanatizmu, ki bolj pritiče stranki NSI kot SDS-u. France Cukjati je bil tisti, ki je podprl Tomaža Lisca. Torej France Cukjati je zelo povezan s katoliško cerkvijo, česar ne skriva. Kako le bi, saj je bivši jezuit.

Tomaž Lisec pa je osebek, ki je tudi zelo vpet v katoliško cerkev. Bil je ministrant, deluje v Župnijskem pastoralnem svetu, še bolj bizarno za nas pa je, da je bil tudi učitelj verouka, sodeloval je tudi v slovenskem Karitasu. Dolgo časa je bil tudi animator na Oratoriju v svoji župniji, celo vodja animatorjev.

Takšna “humanitarnost” se nam zdi zelo zanimiva, glede na neke naše druge informacije, ki pa niso tako humanitarnega značaja, ampak navidezna humanitarnost ljudi je nam že zelo znana iz različnih primerov.

Osebek, imenovan Tomaž Lisec, je torej zelo zanimiv. Mogoče ne bi bilo slabo okrepiti pozornost na to osebo.

Ponavadi so ravno osebe, ki delujejo najbolj neopazno in nedolžno, nosilci najbolj pomembnih informacij in dejanj, od katerih so lahko nekatera tudi pokvarjena.



Značke prispevka: ,

Odgovorite