torek, 4.januar.2011 - 18:12

Nezaslišani pritiski na Hrvaško: Ali je Romunija zrela za izgon iz Evropske unije?

Romuni se očitno nočejo zavedati, da imajo težave, zato pritiskajo na čisto nedolžne države zaradi lastnih frustracij. Naj raje rešijo probleme pri sebi, kot pa da napadajo države, ki teh problemov nimajo.

Romunija je država, ki na žalost Evropski uniji do zdaj ni prinesla skoraj nič dobrega, ampak izvoz številnih problemov, nakopičenih v tej še vedno zelo nerazviti državi.

Skrajno odvratno je dejstvo, da neka država napada kandidatko za vstop v EU zgolj zato, ker je v sporu z nekaterimi članicami EU in ne s to kandidatko.

To je infantilno obnašanje. Če bi bila kakršnakoli povezava med Hrvaško in Romunijo v konkretnem sporu in bi Romunija imela upravičene razloge, da jo nekaj pri Hrvaški moti, potem bi se njeno dejanje še dalo razumeti, tako je pa skrajno pokvarjeno, da nekdo napada kandidatko za vstop v EU zgolj zato, ker je v sporu z drugimi državami EU, torej tretjimi državami.

Tu neka država želi kot talko držati Hrvaško čisto po krivičnem.

Še posebej je pa problematično, ker gre za državo, ki je prišla v EU nepripravljena, Hrvaška je dosti bolj pripravljena za EU, čeprav je izven, kot Romunija.

To, da je možno takšno obnašanje neke države članice, kaže na skrajno defektnost v EU.

Mislimo, da bi morala EU takšno početje držav, ko se drži čisto nedolžne države v šahu zavoljo spora s tretjimi državami, strogo sankcionirati.

Še enkrat. Če bi imela Romunija kakšen poseben spor s Hrvaško, potem bi bile njene grožnje morda razumljive, tako so pa čisto otročje.

Ali se Romuni ne zavedajo, kakšne bedarije počnejo?

Ko smo govorili o infantilnosti, pa bomo podali en primer, ki je zelo šolski in to v pravem pomenu besede. Ena golazen je bila svoj čas zelo nevoščljiva zaradi dobrih ocen neke osebe. Namesto, da bi se potrudila in se učila, je napadla to osebo z najhujšo pokvarjenostjo, ki jo lahko kdo premore, da doseže izpodboj osebe z dobrimi ocenami. Eden izmed predlogov je bil, naj se osebi, ki ima dobre ocene dajo v reševanje težje naloge. Nad osebo se je izvajal psihični teror, sploh pred izpiti, totalno degradiranje osebnosti, totalna diskreditacija te osebe in totalno izobčenje te osebe. Gre za konkreten primer, ki je še veliko hujši. Gre za skrajno odvratno škodljivo organizirano obnašanje posameznih ljudi, ki je povzročilo ogromno škodo, saj je prišlo do zloma te osebe, ki je bila vseskozi in načrtno napadana s strani določene človeške golazni, prišlo je do posledične popolne neaktivnosti le te ter totalnega nazadovanja. Torej. Šlo je za primer načrtnega in organiziranega uničenja neke osebe. Človek se resnično lahko zgraža, kakšni izmečki obstajajo na tem svetu. Da pa ne bo pomote. Gre za slovenski primer.

Tu se dogaja isto. Romunija želi enak tretman Hrvaške, četudi morda ta že ima boljše pogoje kot Romunija in povzroča škodo čisto nedolžni državi zaradi lastne nevoščljivosti. To je nekaj nepojmljivega. Sedaj želi Romunija izsiliti, da se neko državo daje v slabši položaj, čeprav si morda tega ne zasluži.

Po našem mnenju je Romunija celo zrela za izgon iz EU, ali vsaj resen premislek Romunije, ali je njeno delovanje primerno. Ali ne bi bilo boljše, da se zavzame za lastno reševanje težav pri sebi, kot pa da napada druge države , ki imajo morda boljše pogoje, in jih ovira pri napredovanju v EU? Tu se Romunija obnaša kot neka golazen, tista, katero smo zaradi plastičnosti prikaza opisali.

Dnevnik: Romunija zaradi težav z vstopom v schengen in spora z Nemčijo in Francijo grozi, da bo ovirala vstop Hrvaške v EU



Odgovorite