četrtek, 6.januar.2011 - 02:00

Boris Popovič Pogorevcu: “Ste me objemali, govorili, kako me imate radi? Ste me poljubljali? Ste mi obljubljali sprejem pri papežu?”

Boris Popovič je na sojenju proti njemu s strani Marka Pogorevca zaradi razžalitve Pogorevca spraševal ali ni res, da ga je na sestanku objemal, se ga dotikal in ga poljubljal, ter govoril, kako rad ga ima in ali ni res, da mu je ponujal podporo Vatikana in sprejem pri papežu, če ta preneha z negativnimi besedami proti Lojzetu Peterletu in mu na koncu obljubil, da ga ne bo tožil. Pogorevc naj bi vse obtožbe Borisa Popoviča jecljaje zanikal.


V Sloveniji odmeva prav posebno sojenje, ki je zanimivo tako po sodelujočih, še bolj pa po izrečenih besedah.

Na sojenju sta se znašla župan občine Koper Boris Popovič in nekdanji generalni direktor policije Marko Pogorevc.

Razlog za sojenje je v tem, da so Marka Pogorevca užalile besede Borisa Popoviča, da je Marko Pogorevc bandit in največji negativec v državi. Boris Popovič je sicer v stranki Slovenija je naša, Marka Pogorevca pa povezujejo s procerkveno stranko Nova Slovenija.

Zadeva je sicer povezana z Lojzetom Peterletom. In sicer. Boris Popovič je rekel, da ne podpira Lojzeta Peterleta kot predsedniškega kandidata, ko je ta kandidiral za predsednika države, saj da je na čelo volilnega štaba postavil največjega bandita in negativca v državi, Marka Pogorevca.

Po tej izjavi je Lojze Peterle sklical sestanek.

Boris Popovič je rekel, da je Peterle sklical sestanek zato, da prepriča Borisa Popoviča, da preneha grdo govoriti o njem, saj da to škoduje njegovi kampanji.

Popovič trdi, da je prišlo do dveh sestankov. Najprej med njim in Pogorevcem, kjer sta se pomirila. Pogorevc naj bi Popoviču obljubil, da ga ne bo tožil, na drugem pa naj bi sodeloval še Peterle in po tem drugem sestanku je Popovič prenehal grdo govoriti o Peterletu.

Na enem od sestankov je sodeloval tudi Pavel Rupar, član stranke SDS.

Zanimive so besede Borisa Popoviča, ki je rekel, da naj bi se ga na enem izmed sestankov Marko Pogorevc dotikal, mu govoril, kako ga ima rad in kako je na njegovi strani, naj bi ga celo poljubljal, a se je Boris Popovič njegovim poljubom izmikal.

Sicer nam ni jasno, kaj je Popovič mislil s svojimi besedami o poljubih, ampak to lahko razumemo na dva načina, ali v smislu neke homoerotičnosti, ali pa v smislu početja, ki je značilno predvsem za italijansko mafijo, ko mafijci svojim oponentom, ki jih želijo pridobiti na svojo stran, obenem grozijo in jim hkrati dajejo obljube ter jih poljubljajo, s tem da so ti poljubi bolj grožnja kot ljubeče dejanje, saj tem poljubom lahko v primeru nespoštovanja dogovorov kmalu lahko sledi tudi likvidacija.

Marko Pogorevc naj bi Popoviču celo ponujal sprejem pri papežu (Janezu Pavlu drugem) in podporo Vatikana.

Pogorevc je vse te besede Borisa Popoviča po poročanju medijev precej jecljaje zanikal.

Sicer lahko kot zanimivost podamo še stran, na kateri se skupaj nahajata Lojze Peterle in Boris Popovič. Na strani je še zanimiva bizarna anekdota. Boris Popovič naj bi namreč z družino šel v nek lokal v Italiji na tržaškem območju. Njegov sin, ki je sladkorni bolnik in je zato imel pri sebi sendvič, naj bi začel jesti svoj sendvič. To, da nekdo je hrano, ki je ni naročil pri njih, naj bi lastnika lokala tako razjezilo, da je Popoviča z vso družino nagnal ven iz lokala. Lastnik lokala naj bi bil nestrpen do Popoviča, ker je iz Slovenije. Stran se nahaja tukaj.

Več o zanimivem sojenju si preberite spodaj:

Dnevnik:  Popovič in Pogorevc še na bojni nogi

Žurnal: O poljubih in dotikih



Odgovorite