sobota, 8.januar.2011 - 08:49

Rodetov osebni tajnik: “Jutarnji list je objavil skropucalo”

Rodetovemu osebnemu tajniku je prekipelo

Rodetovemu osebnemu tajniku Msgr. dr. Blaž Jezeršek, je razbesnjenemu ob medijskem poročanju o tem, da naj bi kardinal Franc Rode moral zapustiti vatikansko kongregacijo kongregacije za ustanove posvečenega življenja zaradi grešnega reda Jezusovih legionarjev, od katerih naj bi po poročanju hrvaškega Jutarnjega lista prejemal darila in da je zato moral ponižan odstopiti od funkcije, prekipelo in je na Finance, ki so prav tako povzele novico Jutarnjega lista, podal žolčen odgovor, kjer pravi, da Rodetu ni bilo izkazano nobeno ponižanje, temveč priznanje.

In sicer. Z vodstva omenjene kongregacije naj bi odšli kardinali, ko dopolnijo 75 let, takrat papežu predlagajo odstop s položaja, osebni asistent Rodeta pravi, da je šel Rode kljub temu v pokoj šele leto in pol po dopolnjeni zgornji meji starosti, to pa zato, ker naj bi mu papež zaupal.

Razjarjeni Blaž Jezeršek je rekel, da članek Jutarnjega lista več pove o avtorju in o časopisu, ki si je dovolil objaviti takšno skropucalo, kot pa o njegovemu kardinalu.

Finance:  Odgovor: Je Rodetov umik povezan z razvratom?



Odgovorite