sreda, 12.januar.2011 - 00:27

V Brežicah želijo ukiniti porodnišnični oddelek. Brežičanom ideja ni preveč všeč, zato protestirajo.

Brežičani so se po telefonu pogovarjali z Dorijanom Marušičem. Pogovarjali so se glede načrtov o ukinitvi brežiške porodnišnice. Dogovorili so sestanek z njim, kjer mu bodo osebno izrazili nestrinjanje z njegovimi varčevalnimu ukrepi.


Brežičani so osupli nad dejstvom, da utegnejo izgubiti porodnišnični oddelek v Brežicah, saj ima Ministrstvo za zdravje načrte, da se ga ukine. Bojijo se, da bodo morale po ukinitvi oddelka nosečnice iti na dolgo pot v Novo mesto ali Celje. Tega nočejo. Želijo rojevati v Brežicah. Zavoljo tega so Brežičani že zbrali 20.000 podpisov.

Dorijan Marušič se je z Brežičani zaradi precejšnje razdalje med Brežicami in Ljubljano, kjer ima sedež Ministrstvo za zdravje, pogovarjal kar po telefonu. Brežice so dosti bližje Zagrebu kot Ljubljani. Kot zanimivost lahko povemo, da Brežičani in okoliški prebivalci vremensko napoved spremljajo po hrvaških medijih, saj je natančnejša. Kakršno je vreme na Hrvaškem v okolici Zagreba, takšno je ponavadi tudi v Posavju. No. Po telefonu so se dogovorili za sestanek. Brežičani so se že začeli pakirati za potovanje v oddaljeno Ljubljano na pogovor z ministrom Marušičem, ki bo danes, v sredo, v prostorih ministrstva. Izročili mu bodo podpise proti ukinitvi porodnišnice.

Dorijan Marušič, minister za zdravje se je z Brežičani že pogovarjal glede porodnišnice, ki jo želi ukiniti. Po telefonu.

Kot je znano, Dorijan Marušič, brat pokojnega Andreja Marušiča, ki je bil znan po obravnavanju samomorov (gre za tematiko, ki jo na Dossier korupcija podrobneje obravnavamo), želi ukiniti porodnišnični oddelek v Brežicah zato, ker naj bi bilo število rojstev v porodnišnici v Brežicah prenizko, da bi upravičevalo obstoj porodnišnice.

A v Brežicah se ne dajo. Bojijo se, da bodo Brežice izgubile na pomenu, če se bo toliko ustanov iz Posavja ukinilo.

Kot zanimivost lahko povemo, da sta se v Brežicah rodili dve znani osebi.

Ena je nekdanji minister za gospodarstvo in zmerni SDS-ovec, Andrej Vizjak, ki je bil svoj čas tudi brežiški župan.

V Brežicah se je rodil Andrej Vizjak


V Brežicah pa se je rodil tudi Željko Ražnatovič Arkan, poveljnik srbske paravojaške enote Tigri (Tigrovi) in soprog prsate srbske turbofolk pevke Svetlane Cece Ražnatović. Arkana so mnogi označevali za vojnega zločinca. Po vojni je bil poslovnež. Povezovali so ga s srbskim kriminalnim podzemljem. Nad njim je bil izvršen atentat.

V Brežicah rojeni je tudi Željko Ražnatović Arkan



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    BURNO DOGAJANJE V BREŽICAH ZARADI NAMERE O UKINITVI PORODNIŠNICE:

    Andrej Vizjak, poslanec SDS-a in nekdanji župan Brežic: “Rajko Kenda, vi ste fahidiot!”

    Franc Bogovič, poslanec SLS in župan Krškega: “Nekateri mislijo, da so intelektualci, a so primitivci.”

    Ivan Molan, župan Brežic: “Borimo se za dostojno življenje tu ob meji.”

    Dolenjski list: Ogorčeni nad grozečim ukinjanjem porodnišnice in predsednikovim posmehom

Odgovorite