četrtek, 13.januar.2011 - 08:53

Računsko sodišče je predlagalo razrešitev finančnega ministra Franca Križaniča. Razlog: Hujša kršitev obveznosti dobrega poslovanja

Bo vlada sprožila postopke za razrešitev finančnega ministra Franca Križaniča, kot je to storila tudi z nekdanjim okoljskim ministrom Karlom Erjavcem ali mu bo prizanešeno?

Na Računskem sodišču so užaloščeni zaradi odziva finančnega ministrstva glede njihovega poročila, saj menijo, da se finančno ministrstvo spreneveda, ko ugotovitve računskega sodišča ocenjuje kot nerazumljive.

Kolikor je znano, je Računsko sodišče Republike Slovenije pred časom predlagalo razrešitev Karla Erjavca z mesta okoljskega ministra po negativnem poročilu o popravljalnih ukrepih glede neke precej banalne zadeve. Tedaj je bil sprožen postopek za razrešitev Karla Erjavca. Karl Erjavec je pred glasovanjem v parlamentu odstopil.

Borut Pahor pa je tedaj dejal, da je potrebno zahteve Računskega sodišča Republike Slovenije upoštevati.

No. Sedaj bo na preizkušnji Pahorjeva doslednost.

Namreč. Sedaj Računsko sodišče zaradi hujših kršitev obveznosti dobrega poslovanja zahteva razrešitev Franca Križaniča.

Ta se brani in pravi, da odločitev Računskega sodišča ni primerna in da bo Pahorju pokazal debel sveženj ukrepov, ki jih vlada potrebuje. Tako bo želel prepričati Pahorja, naj ne podpre odločitve Računskega sodišča Republike Slovenije.

Glede na to, da je Franc Križanič SD-jevec, bo preizkušnja za Pahorja še večja.

Kot je znano, si Računsko sodišče Republike Slovenije prizadeva za čim večjo transparentnost ravnanja z javnim denarjem in za čim boljše gospodarjenje z javnim denarjem.

Francu Križaniču sodišče pretežno zameri, da ni pripravil ukrepov, s katerim bi se bolj natančno in pravilno izkazovali dolgovi države in občin, zaradi česar prihaja do netransparentnosti in posledično nepravilnosti.

Zato zahtevajo razrešitev finančnega ministra.

Zadeve budno spremljajo tudi v stranki Desus, ravno zaradi tega, ker je Erjavec moral odstopiti zaradi negativnega poročila Računskega sodišča Republike Slovenije. Karl Erjavec bo pozorno sledil dogajanju v zvezi s podanim predlogom vrhovnega revizorja države. Namreč. V njegovem srcu še vedno tli bolečina ob njegovi razrešitvi. Opazoval bo, ali se bo vlada enako vedla tudi do ministra iz vrst SD.



Značke prispevka:

Odgovorite