četrtek, 13.januar.2011 - 18:51

Goran Klemenčič in Drago Kos ostro zanikata obtožbe SDS o prikrivanju prijav

Drago Kos in Goran Klemenčič zavračata trditve Vinka Gorenaka iz SDS, da je komisija za preprečevanje korupcije namerno prikrivala določene prijave, ki so prišle na komisijo.

SDS je pred kratkim obtožila Komisijo za preprečevanje korupcije, da so v času, ko je komisijo vodil Drago Kos, prikrili 1400 prijav o domnevni korupciji, ki so prišle na komisijo. Drago Kos je takšne očitke stranke SDS kategorično zavrnil, ter dodal, da obtožbe stranke SDS kažejo, kako nizko so padli v tej stranki na kulturni ravni.

Prav tako je obtožbe zavrnil tudi novi direktor Komisije za preprečevanje korupcije, Goran Klemenčič, ki je povedal, da ni bilo nobene neevidentirane prijave, da je pa res, da ima komisija veliko nerešenih prijav, okoli 1400, kar pa naj bi jim prejšnja sestava komisija ne tajila, ampak je novim članom predstavila celotno stanje v komisiji.

Sicer je novi direktor komisije Goran Klemenčič povedal, da je komisija pripravila sveženj ukrepov, ki bi omogočali bolj učinkovito obravnavo prijav. Osredotočili bi se predvsem na informatizacijo poslovanja, s čemer bi odpravili zaostanke, ki jih ima komisija.

Opozoril je tudi na kadrovsko podhranjenost komisije glede na število prijav, ki jih ta prejme.



Značke prispevka: ,

Odgovorite