petek, 14.januar.2011 - 14:20

Milena Zupančič in Vita Mavrič sta zaradi hudih nepravilnosti v slovenskem Unicefu zapustili to humanitarno organizacijo

Legendarni Vita Mavrič in Milena Zupančič sta ogorčeni nad razmerami v slovenskem Unicefu zapustili mesto ambasadork dobre volje pri Unicefu

Dve estradnici, ki obe slovita po močnem socialnem čutu in po želji pomagati ljudem, zaradi česar sta zelo zaupanja vredni osebi, sta bili dalj časa ambasadorici dobre volje pri slovenskem Unicefu.

Vendar sedaj se je zgodba obrnila.

Razočarani nad hudimi nepravilnostmi v Unicefu sta se odločili zapustiti to humanitarno organizacijo.

V Unicefu naj bi se dogajale številne nepravilnosti.

Slovenski Unicef se sooča z očitki o hudih nepravilnostih

Vršilki dolžnosti direktorice Unicefa se očita prenizka stopnja izobrazbe. Tri delavke, ki so začele poizvedovati o tem, ali ima začasna direktorica zadostno izobrazbo, so izgubile službo. Eden od uslužbencev je zaradi mobbinga, trpinčenja na delovnem mestu dal odpoved sam.

V tej organizaciji naj bi prihajalo do kršitev tako delovnopravne kot kazenskopravne zakonodaje.

Predlagana je bila uvedba inšpekcijskega nadzora inšpektorata za delo, vložene pa naj bi bile tudi kazenske ovadbe.

Preverila se bo tudi pravilnosti poslovanja Unicefa, med drugim tudi plačevanje marketinških in svetovalnih storitev za to humanitarno organizacijo.

Vita Mavrić in Milena Zupančič sta odšli zaradi domnevnih finančnih nepravilnosti v Unicefu.

Časopis Delo je objavil tudi odstopni izjavi obeh ambasadork, ki sta podrobneje pojasnili razloge za protestni odhod iz te humanitarne organizacije.

Delo: Milena Zupančič in Vita Mavrič nočeta več biti ambasadorki dobre volje



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    TRAGEDIJA V DRUŽINI HEINC

    V družini vršilke dolžnosti Alenke Jež Heinc je prišlo do tragedije. Umrl je njen ožji član. Več o tem, za kakšno tragedijo gre, ni znano. Smo pa radovedni.

    Dnevnik: Velika zmešnjava v Unicefu: Ali so še vedno vse aktivnosti usmerjene izključno v dobro otrok?

  2. gusti pravi:

    Škoda,da sta zapustili delo ambasadork,čeprav se je delalo in se še kot berač z malho,čeprav nista oni dve krivi.Nepravilnosti in nehumanosti je ogromno v organizaciji,osebno vem saj sem v imenu družine zaprosil za pomoč,vendar niti odgovora mi niso podali,kaj šele pomagali.Lahko si je deliti astronomske plače na račun donatorjev,ko pa za pomoč zaprosi negdo ki nima za kruh,pa ne dobi niti odgovora.Organizacijo je treba temeljito prevetriti in odgovorne za nepravilnosti kazensko preganjati

  3. Blaz pravi:

    Pridružite se fejsbukovi skupini, ker teh lopovov se je treba znebit: http://www.facebook.com/home.php/pages/Kdo-sploh-se-verjame-Unicefu/107895052619852

  4. admin pravi:

    Zgornjega komentarja, katerega je napisal avtor “Blaz” nismo objavili zato, ker bi podpirali omenjeno Facebookovo stran, ampak zato, da podamo komentar na stran. Zato smo tudi deaktivirali link v zgornjem komentarju. Če kdo želi priti do strani, bo moral prekopirati povezavo v vrstico (polje) za URL naslov v brskalniku.

    To, da je prišlo do odkritja domnevnih nepravilnosti v Unicefu, je prav. Prav tako je dejanje Vite Mavrič in Milene Zupančič pozitivno.

    Vendar smo pa mnenja, da bi morale nepravilnosti obravnavati posamezne inštitucije pravne države, da se pa ne sme generalizirati sovraštva ne celoten Unicef.

    Unicef je organizacija, ki je storila zelo veliko dobrega in marsikakšna družina ali otrok, ki sta od Unicefa dobila pomoč, sta temu lahko upravičeno hvaležna.

    Tega vsega se ne sme generalizirati na celotno organizacijo.

    Zato smo mnenja, da bi morali ustvarjalci Facebook-ove strani premisliti o tem, da ne napadajo celotnega Unicefa, ampak se omejiti samo na nepravilnosti v njem.

    Sami zelo dobro vemo, kako je lahko Facebook škodljiv za ugled bodisi posameznikov (poudarjamo, sploh posameznikov), bodisi organizacij, ki so napadeni na Facebook-u, zaradi tega ne podpiramo takšne generalizacije.

    Unicefu je potrebno verjeti še naprej, saj so mnogi odvisni od njegove pomoči, na pravni državi pa je, da razišče morebitne nepravilnosti.

    Če podamo paralelo. Kar nekaj poslancev v slovenskem parlamentu počne neprimerna dejanja. Eden od njih je bil celo zaprt za 5 let zaradi kriminalnih dejanj. A tega se ne sme generalizirati na celoten Državni zbor Republike Slovenije.

    Enako velja za Unicef. Ne sme se napadati celotne organizacije zaradi domnevnih nepravilnosti posameznih ljudi znotraj nje.

    Dobro je opozoriti na nepravilnosti, a celotne organizacije se ne bi smelo pribijati na križ.

    To je naš komentar.

  5. admin pravi:

    NOVE ODKRITE NEPRAVILNOSTI V SLOVENSKEM UNICEFU:
    RTV Slovenija: Ekskluzivno razkrivamo dokumente: Unicef, zgodba o zlorabah in nenavadnih izplačilih

Odgovorite