petek, 14.januar.2011 - 18:43

Krhanje vladne koalicije?: Zares napoveduje podporo spremembam ustave, ki jih predlaga Janez Janša, in grozi z izstopom iz koalicije

Stranka Zares že v Novem mestu deluje z roko v roki z opozicijsko SDS – Gregor Golobič in Franci Kek, eni ključnih figur v Zaresu sta iz Novega mesta. Utegne pa se zgoditi, da bo Zares sodeloval s stranko SDS tudi na državni ravni, kjer se bo skupaj z SDS-om zavzemal za spremembo ustave.

V Sloveniji prihaja do zanimivih političnih preobratov. Stranka Zares ocenjuje, da so razmere v Sloveniji resne, da je prišlo do politične blokade.

Stranka Zares je začela groziti z izstopom iz koalicije, če vlada ne stori naslednjih dejanj:

– zamrznitev projekta TE�
– umik slovenskih vojakov iz Afganistana
– razdrtje pogodbe s podjetjem Patria
– dokončna ureditev zakonodaje o zaplembi nezakonito pridobljenega premoženja.

V stranki Zares grozijo tudi z izstopom iz koalicije, če se to ne uresniči.

Dodatno napovedujejo, da se bodo v tem primeru povezali s stranko SDS in se zavzemali za spremembo ustave. SDS je pred kratkim objavil poziv za ustanovitev druge Republike in sprejetje nove ustave, saj da je obstoječa ustava defektna.

Kot je znano, je že Karl Erjavec v svoji jasnovidni opazki, ko se je branil pred obtožbami, da Desus ruši koalicijo, napovedal, da bo šla stranka Zares prej iz vladne koalicije kot stranka Desus. Je to res mogoče?



Značke prispevka: , , , ,

Odgovorite