torek, 18.januar.2011 - 21:21

Bizarna nesreča v ameriški šoli. Šolar v nahrbtniku prinesel pištolo, ki se je sprožila, vsaj 2 ranjena.

Šolar je pištolo nosil v nahrbtniku, to je ruzaku

Po poročanju Assosiated Pressa je v ZDA spet prišlo do streljanja. V šolskem okolišu Los Angelesa. A očitno streljanje bojda ni bilo namerno. Nek dijak, ki je očitno ljubitelj orožja, je namreč v ruzaku prinesel pištolo. Ko je ruzak padel, se je pištola sprožila. V incidentu sta vsaj dve osebi bili ranjeni.

AP: LA school district says 2 wounded in shooting

ZDA so sicer še vedno pod vtisom strelskega pohoda v Arizoni, ko je moteni 22-letnik ubil 6 ljudi in v glavo hudo ranil ameriško kongresnico Gabrielle Giffords na shodu kongresnice, ko je ta stopala v neposreden stik s prebivalci, na področju trgovskega središča Safeway.

Očitno imajo Američani hude težave zaradi preveč liberalne politike glede nošenja orožja. Liberalno politiko nošenja orožja v ZDA sicer podpirajo predvsem konservativne stranke, kar opravičujejo s pravico vsakega posameznika do obrambe. Na žalost pa to povečuje dostopnost do orožja in posledično več streljanja.

Čeprav je pa res, da so po morilskem pohodu Jareda Lee Loughnerja v državi Arizona začeli razmišljati, da bi podali omejitve oziroma prepovedali prodajo pištol s podaljšanimi (velikimi) šaržerji.

Tovrstne informacije kažejo na žalostno propadanje vrednot v šolskih sistemih. Tako v ZDA kot tudi drugod. Tudi v Evropi je stanje zelo slabo, le da je v Evropi na srečo politika nošenja orožja veliko bolj restriktivna.



Značke prispevka:

Odgovorite