sreda, 19.januar.2011 - 19:54

Trgovine zavržejo ogromne količine kruha

Zakaj v Mercatorju prodajajo mlečne bele makove štručke po ceni 0,79 € in jih v velikih količinah neprodane ob koncu dneva vračajo nazaj. Lahko bi jih pocenili in prodali več in bi pri tem zaslužili več.

Slastne mlečne (maslene) makove štručke so v Mercatorju tako neznosno drage. Zakaj le?

Iz Evrope poročajo o ogromnih podražitvah cen žita, zaradi česar prihaja do velikih podražitev cen kruha in krušnih izdelkov. Kruh, žemlje, bagetke, makovke, sirovke,… Vsem tem izdelkom se obeta podražitev. A kljub temu in povečani revščini trgovine še vedno ogromno kruha zavržejo.

Preberite si dva članka:

Dnevnik: Evropski trg z žiti je znorel in potegnil za seboj val podražitev hrane tudi v Sloveniji

Delo: Na tone hrane 
pred iztekom roka neprodane

No, cene nekaterih izdelkov so res drage. Če podamo primer makove bele maslene štručke, ki jo prodajajo v Mercatorju. Tudi nekatere delavke v trgovini Mercator so začudene, zakaj takšna makovka stane 0,79 €, pri čemer velike količine teh makovk neprodane vrnejo nazaj. Delavke nad to logiko podjetja zmajujejo z glavami, saj jim ni nič jasno.

Tudi sami smo mnenja: Če bi bila cena nekoliko nižja, recimo 0,50 €, bi prodali več teh makovk in bi bilo vrnjenega blaga manj, prihodki pa kljub temu višji. Ali se morda motimo? Je morda tudi od zavrženih makovk in ostalega kruha in krušnih izdelkov kaj koristi, ki so večini normalnih smrtnikov skrite?



Značke prispevka:

Odgovorite