četrtek, 20.januar.2011 - 18:00

Francu Križaniču se je uspelo obdržati. Pahor ga ne bo zamenjal.

Francu Križaniču se je uspelo obdržati v vladi

Slika je simbolična. Vir: Wikipedia

Po tem, ko je Računsko sodišče Republike Slovenije podalo zahtevo za razrešitev Franca Križaniča z mesta finančnega ministra, je Franc Križanič Pahorju podal 141 strani dolg odgovor na navedbe računskega sodišča. Pahor je zaprosil za povzetek poročila in ga prebral. Že prej je povedal, da se bo o Križaniču odločil na podlagi argumentov

Po prebranem povzetku Križaničevega odgovora in tudi po posvetovanju s strokovnjaki se je odločil, da Križaniča obdrži na položaju.

Koalicijske stranke Pahorja razumejo in podpirajo dejstvo, da je Križanič ostal minister.

Tudi Karl Erjavec, ki je bil zaradi poziva računskega sodišča pred časom zamenjan z mesta okoljskega ministra (formalno se je odločil za odstop med sejo parlamenta, kjer so odločali o njegovi razrešitvi), je zadovoljen, da Križanič ostaja finančni minister, saj da je bil poziv za menjavo ministra politično motiviran. 

Opozicija je bila kritična do nerazrešitve Franca Križaniča.

Franc Križanič je sicer znan po simpatični bizarnosti. Enkrat je recimo rekel, da bi moralo biti v šolah manj razredov in več otrok v razredu. Ko so ga povprašali, kako bi to vplivalo na obremenjenost vzgojiteljic, je modro odvrnil, da bi se pač morale malo več gibati. Tako bi se iztekla računica zmanjšanja stroškov v šolstvu. V šolstvu so ga gledali nekoliko postrani. Glavni šolski sindikalist in zet prvega slovenskega predsednika Milana Kučana, Branimir Štrukelj, je rekel, da je izjava finančnega ministra bizarna.

Borut Pahor je Križaniča zaradi več bizarnih izjav vzel v bran in rekel, da Križanič dela bolje kot govori.



Značke prispevka:

Odgovorite