sreda, 10.marec.2010 - 20:48

Sindikat vojakov Slovenije se ograjuje od pisanja Sindikata Ministrstva za obrambo

Na Dossier korupcija smo prejeli odgovor Sindikata vojakov Slovenije, ki pravi da nima Sindikat vojakov Slovenije nič s Sindikatom ministrstva za obrambo. Prosili so, naj to upoštevamo. Zavoljo tega objavljamo celoten tekst Sindikata slovenskih vojakov, ki se ograjuje od pisanj Sindikata Ministrstva za obrambo.

Če podamo tekst, kjer Sindikat vojakov Slovenije podaja svoje mnenje o akciji Ukinimo vojsko in pojasnjuje, da nima nič s Sindikatom Ministrstva za obrambo MOS: 

 
 

Sindikat vojakov Slovenije – UKINIMO VOJSKO

 

V zadnjih dneh smo priča političnim diskusijam v medijskem izpostavljanju Sindikata Ministrstva za obrambo glede Mladinine peticije UKINIMO VOJSKO. Na spletnih straneh Facebooka je sekretar Sindikata Ministrstva za obrambo Lah Marjan ustanovil skupino Proti peticiji za ukinitev vojske, v katero poziva vse, ki se z Mladinino peticijo ne strinjajo in predstavljajo nekakšno protiutež peticiji UKINIMO VOJSKO. Podpredsednik Sindikata Ministrstva za obrambo Jožef Tišlarič je, tako on, v efektu označil podpisnike za ukinitev vojske za pederaste, homoseksualce in sodomite, s čimer se je vodstvo sindikata ob podpisu izjave v celoti strinjalo.

Zaradi objektivnega obveščanja javnosti smo se v Sindikatu vojakov Slovenije primorani ograditi od takšnih izjav in skupin na spletnem mestu Facebook, katerih avtorji so iz vodstva Sindikata Ministrstva za obrambo.

V Sindikatu vojakov Slovenije ugotavljamo, da nas v širši javnosti večkrat zamenjujejo za sindikat Slovenske vojske ali sindikat vojske, zato želimo širšo javnost opozoriti na podobnost raznih poimenovanj z imenom našega sindikata. Opozoriti tudi želimo, da nikakor nismo povezani s Sindikatom Ministrstva za obrambo, kateri se po naši ustanovitvi na svoji internetni strani zavajajoče predstavlja kot sindikat vojakov, na kar smo opozorili (http://www.sindikatvojakov.si/24058/24100.html ) že meseca oktobra lanskega leta.

Sindikat vojakov Slovenije se do Mladinine peticije UKINIMO VOJSKO ni opredelil in se tudi nima namena, saj takšne odločitve niso področje sindikalnega delovanja. V sindikatu vojakov Slovenije se v celoti posvečamo delovno-pravnim zadevam in s tem poskušamo izboljšati status pripadnikov Slovenske vojske na splošno in pri posameznikih, ki so tega potrebni.

Zato še enkrat opozarjamo, da s Sindikatom Ministrstva za obrambo nimamo nič skupnega, niti nismo povezani z njimi oziroma z njimi ne sodelujemo. Uporaba našega imena ali njegovih izpeljank s strani javnosti ob izjavah Sindikata Ministrstva za obrambo je zgolj slučajna, s strani Sindikata Ministrstva za obrambo pa zlonamerna in zavajajoča.

predsednik Sindikata vojakov Slovenije

Gvido Novak

 

Zahvaljujemo se za popravek in se opravičujemo za nevšečnost, čeprav nismo sami krivi, da obstaja sindikat, ki deluje kot da bi bil sindikat slovenskih vojakov in kot da bi govoril v imenu slovenskih vojakov.

Še posebej so sporna pisanja Sindikata ministrstva za obrambo, ki sramotijo slovensko vojsko. Slovenski vojak se bori za slovensko domovino in nikakor ne sme razmišljati na način, da se neko skupino izpostavlja in to še žaljivo. Država je sestavljana iz različnih struktur prebivalstva, obramba domovine pomeni zaščito vseh brez delitve na takšne in drugačne. Očitno se v sindikatu MOS niso sposobni zamisliti nad takšnim nesprejemljivim izpostavljanjem ljudi, ki so že itak deprivilegirani v tej državi s strani mnogih.

Res se zahvaljujemo za popravek, ki nam je dal upanje, da mnenja MOS-a slovenski vojaki ne delijo in prav je tako.

Peticija proti vojski je pač ena izmed peticij. Sami je recimo ne podpiramo, kdo drug (verjetno manjšina glede na celotno populacijo) jo podpirajo. Ne more se pa generalizirati podpisnikov peticije s celotnimi skupinami ljudi.To izkazuje zgolj nestrpnost tistih, ki so napisali tako neprimeren odgovor na peticijo za ukinitev vojske, ki je totalno primitiven in nepremišljen in čista sramotitev slovenske vojske. Gre za skrajno nedostojno pisanje, ki se ne more opravičiti z afektom.

Če podamo še naš žolčen odziv na neprimeren tekst Sindikata Ministrstva za obrambo, ki je sprožil tudi pisanje nam s pojasnilom sindikata slovenskih vojakov, da oni nimajo nič s Sindikatom Ministrstva za obrambo.

Dossier korupcija: Ljubica Jelušič bi morala premisliti o odpustitvi sovražnega kadra iz Slovenske vojske

Država bi morala ukrepati v konkretnem primeru in zaščiti ugled slovenske vojske tudi s tem, da se ne dela zmede pri poimenovanjih sindikatov.

Ne more biti celotna organizacija, v konkretnem primeru slovenska vojska in slovenski vojaki, žrtev neprimernega pisanja nekaterih, ki se predstavljajo kot predstavniki vojakov in to s teksti, ki so daleč od sprejemljivega, ki čisto po nepotrebnem izpostavljajo in to na žaljiv način posamezne ljudi in blamirajo slovensko vojsko in vojake.

Ugled slovenske vojske se mora varovati tudi skozi javne izjave in nekateri (recimo sindikat MOS) delajo medvedjo uslugo slovenski vojski, če se zoper neko peticijo, ki je roko na srce, mnogi ne podpirajo, borijo na tako beden in sramoten način. Sindikat slovenskih vojakov, ki nima nič z MOS-om, se je zato oglasil, da ne bi kdo pomislil, da je mnenje MOS mnenje sindikata, ki zastopa slovenske vojake.

Sindikat vojakov Slovenije lahko obiščete na njihovi spletni strani:

Sindikat vojakov Slovenije



Značke prispevka: ,

Odgovorite