ponedeljek, 24.januar.2011 - 05:39

Prek trupla nesrečne starke ni pametno razpihovati mejnega spora

Starka, ki je umrla na “nikogaršnji zemlji”, je razvnela slovensko-hrvaški mejni spor

Slika je simbolična.

Dogajanje v zvezi z najdbo trupla dementne starke Marije Kolarič iz Hotize, ki je žal umrla na ozemlju, ki je predmet nesoglasij, ni ravno primerno.

Spomnimo.

Nek moški se je s svojim psom sprehajal po naravi. Približno 200 metrov od vasi je zagledal truplo, truplo dementne starke Marije Kolarič. Kako je umrla Marija Kolarič, ni zapisano, ali je šlo za nesrečo, samomor, omedlevico zaradi utrujenosti, ni zapisano. Zagotovo pa ni šlo za umor ali kakšno drugo nasilno kaznivo dejanje, posledica katerega bi bila smrt.

Po najdbi trupla je obvestil slovensko policijo. Ta je ugotovila, da se starka nahaja na ozemlju, ki je še predmet nesoglasij med Hrvaško in Slovenijo. Zato so slovenski policisti na pomoč poklicali tudi hrvaške.

Ta poteza je bila pametna, saj so tako slovenski policisti obvestili hrvaške policiste o potrebi po tem, da se mora tam nahajati policija, razlog je najdba nesrečne mrtve starke.

Takšno ravnanje slovenske policije sedaj nekateri želijo prikazati, kot da gre za podrejanje hrvaški suverenosti tistega ozemlja.

To po našem mnenju ne drži, ampak gre za neko tvorno sodelovanje med policijama, ki sta sodelovali na področju, ki je z vidika razmejenosti še nedoločeno.

Sicer nekateri pravijo, da je starka umrla na slovenskem, nekateri pa, da je umrla na hrvaškem ozemlju, sicer je bila starka doma iz Slovenije.

Večer: Hrvaški policisti umrlo prepustili svojcem

Delo: Nesrečna starka je umrla na hrvaški strani

Delo: »Popolna ignoranca sodne oblasti v Hotizi«



Značke prispevka: ,

Odgovorite