sreda, 26.januar.2011 - 20:56

Okrožni sodnik Milko Škoberne naj bi prejel podkupnino za odpravo mednarodne tiralice osumljenemu zvodništva in goljufij

V Bosni in Hercegovini rojeni Esad Čehajič je nameraval podkupiti sodnika, da mu ukine mednarodno tiralico. Sodnik Milko Škoberne naj bi se pustil prepričati.

Esad Čehajić je bil zaradi dejanj povezanih s prostitucijo in goljufijami tik pred priporom. Do pripora ni prišlo, saj je pobegnil na Hrvaško. Zoper njega je bila izdana mednarodna tiralica.

Ko se je Čehajič odločil priti iz Hrvaške nazaj v Slovenijo, je spletel mrežo, v kateri so poleg njega sodelovali trije ljudje, direktor komunalnega podjetja Laško Marjan Salobir, podjetnik Esad Ramič in okrožni sodnik celjskega okrožnega sodišča Milko Škoberne, sicer eden pomembnejših sodnikov celjskega sodišča in kazenskega oddelka na njem.

Esad Čehajić se je želel vrniti v Slovenijo, vendar nad njim je visela mednarodna tiralica. Odločil se je podkupiti sodnika, da mu odpravi mednarodno tiralico. Sodnik naj bi podkupnino sprejel in tiralico odpravil. Vsi vpleteni v korupcijsko mrežo so bili dalj časa spremljani s strani slovenske policije, dokler ni prišlo do končne akcije, med katero so aretirali osumljene v Sloveniji, med drugim tudi domnevno skorumpiranega okrožnega sodnika.

Okrožni sodnik Milko Škoberne bo pridržan za 48 ur.

V zvezi z dogodkom se je oglasil tudi predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Branko Masleša, ki je zelo šokiran nad dejanjem svojega sodniškega kolega. Rekel je, da primer Milka Škoberneta meče slabo luč na sodstvo. Opozoril je, da nihče ne more biti nad zakoni, niti sodniki.

Tudi predsednik komisije za preprečevanje korupcije je nezadovoljen zaradi primera in poziva vse inštitucije, da opravijo svoje delo, kar pa inštitucije že počno.

V zvezi s primerom se je ukvarjalo 30 policistov, vsaj v akcijah, ki so potekale pri osumljencih.

Vrhovno državno tožilstvo bo sprožilo nadaljnje postopke v zvezi s primerom.

Prav tako tudi ostale pristojne inštitucije.

Ko bo uveden postopek zoper domnevno skorumpiranega sodnika, bo po napovedih Branka Masleše sodnik Milko Škoberne suspendiran s svojega položaja.

Ker sodnike ščiti sodniška imuniteta, katero pa lahko ukine Državni zbor Republike Slovenije, bo o zadevi odločal tudi državni zbor. Za pričakovati je, da se imuniteta sodniku ne bo podelila oziroma se mu bo odrekla. Postopki so namreč podobni kot v primeru odločanja o imuniteti poslanca, saj državni zbor smiselno uporablja kot akt za odločanje Poslovnik Državnega zbora Republike Slovenije.

Zanimivo je, da je Milko Škoberne tudi podpredsednik košarkarskega kluba Zlatorog.

24ur.com: Si je pri sodniku želel kupiti prostost?

RTV Slovenija: Neuradno: Škoberne na zaslišanju v Ljubljani

Dnevnik: Okrožni sodnik Škoberne naj bi v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za osumljenca kaznivih dejanj 

Delo: Škobrne je že na zaslišanju v Ljubljani



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    SODNIKA ŠKOBERNETA, KI NAJ BI PREJEL VEČ 10.000 EVROV PODKUPNINE, NAJ BI ZALOTILI S KOVČKOM:

    Kovček s podkupnino za sodnika. Slika je simbolična.

    Žurnal: “Sodnika zasačili s kovčkom”

  2. admin pravi:

    Mandatno volilna komisija Državnega zbora Republike Slovenije osumljenemu okrožnemu sodniku Milku Škobernetu ni podelila sodniške imunitete, zato lahko kazenski postopek zoper njega nemoteno steče.

    24ur.com: Sodnik ostal brez imunitete

  3. admin pravi:

    Esad Čehajić se je po odpravi tiralice s strani podkupljenega sodnika v Slovenijo vrnil že pred mesecem dni.

    Zanimivo je, da se je sin sodnika Milka Škoberneta, ki je v rokah držal psa, drl na fotoreporterja časopisa Dnevnik, da naj ga ne slika, sicer ga bo tožil. Kričal je tudi, naj se on in njegov kolega pobereta stran.

    Dnevnik: Aretirali domnevno podkupljivega sodnika, osumljenčev sin kričal na fotoreporterja

    Družina Čehajić pa je verbalno napadla novinarko POP TV in se fizično znesla nad kamermanom omenjene televizijske hiše.

    POP TV: Napad na novinarsko ekipo s strani družine Čehajić

  4. admin pravi:

    Esad Čehajič je potrdil, da je sodniku Škobernetu dal 9.000 evrov podkupnine. Očitno pa posrednikom pri “poslu” to ni bilo dovolj in so Čehajića izsiljevali, naj jim da čedalje več denarja. Eden od posrednikov stanuje v neposredni bližini sodnika Škoberneta.

    RTV Slovenija: Čehaić: Škobernetu sem plačal 9.000 evrov

    Dnevnik: Brez imunitete: Milko Škoberne pravkar stopil pred preiskovalnega sodnika

  5. admin pravi:

    Esad Čehajić trdi, da je za umik tiralice proti njemu okrožni sodnik celjskega sodišča Milko Škoberne od njega zahteval 50.000 evrov podkupnine.

    Šlo naj bi za izsiljevanje s strani sodnika. Sodnik naj bi Čehajiću za 9.000 evrov najprej odpravil tiralico za področje Hrvaške in Bosne in Hercegovine, kar je bilo tudi storjeno, za umik tiralice za področje Evropske unije pa naj bi zahteval dodatnih 50.000 evrov. Čehajiću naj bi bilo zagroženo, da če tega ne bo storil, bo sodnik razpisal glavno obravnavo in ponovno razpisal mednarodno tiralico zoper njega tudi za področje Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

    Žurnal: “Svetovali so, naj grem”

Odgovorite